Samsung Galaxy S7 – S7 Edge: Αυξημένες επιδόσεις και προσοχή στη λεπτομέρεια

Η παρουσίαση των νέων Samsung Galaxy S7 – S7 Edge ίσως ήταν η περισσότερο αναμενόμενη παρουσίαση στο φετινό MWC 2016, και θα λέγαμε πως η Samsung
s7eδεν απογοήτευσε τους θαυμαστές της.Τα νέα
Galaxy S7 και S7 Edge είναι σημαντικά βελτιωμένα στις επιδόσεις τους σε σχέση με τα ήδη πολύ καλά S6 και S6 Edge.
s7,1Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η πολύ προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, αλλά και η προσοχή στη λεπτομέρεια, με την κάμερα, για παράδειγμα, να προεξέχει ελάχιστα αυτή τη φορά από την πλάτη του κινητού.

Τα νέα smartphones είναι επίσης αδιάβροχα, με πιστοποίηση IP-68 (το ανώτερο πρωτόκολλο που συναντάμε σήμερα στα smartphones σε ότι αφορά στην αντίσταση σε νερό και σκόνη, με την εταιρεία να αναφέρει ότι το κινητό μπορεί να βυθιστεί σε νερό βάθους 1,5 μέτρου για έως 30 λεπτά.), ενώ παίρνει και επέκταση μνήμης με κάρτα microSD.
s7,2jpgΗ οθόνη έχει διαστάσεις 5,1 ίντσες στο S7 και 5,5 ίντσες στο S7 Edge, ενώ η ανάλυση φτάνει στα 577 ppi και 534 ppi αντίστοιχα. Παράλληλα, διαθέτει και αυτή το χαρακτηριστικό «Always-on».

Η έμφαση στην παρουσίαση δόθηκε στις επιδόσεις, καθώς και στην κάμερα.

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, αναφέρθηκε ότι διαθέτει 30% ταχύτερη CPU και 64% καλύτερα γραφικά από το S6. Δεν αναφέρθηκαν ωστόσο άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά επάνω στον τομέα αυτό, πέραν του ότι τα 2 νέα μοντέλα διαθέτουν 4 GB RAM.
s7,3
Η χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει στα 3000 mAh στο S7 και στα 3600 mAh στo S7 Edge, ενώ και τα 2 κινητά διαθέτουν δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, με το S7 να μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 90 λεπτά και το S7 Edge σε 100 λεπτά. Φυσικά και τα 2 υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.
s7,5Περνώντας στην πίσω κάμερα, μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την ανάλυσή της, καθώς είναι «μόνο» 12 MP, ωστόσο διαθέτει το χαρακτηριστικό «dual pixel», όπου όλα τα pixel στον αισθητήρα εικόνας διαθέτουν δύο φωτοδιόδους αντί μίας, κάτι που σημαίνει ότι ο αισθητήρας Dual Pixel Sensor ποιότητας DSLR μπορεί να εστιάσει με την ταχύτητα και την ακρίβεια που εστιάζει το ανθρώπινο μάτι.

Επίσης, ο φακός έχει ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα (f/1.7), γεγονός που, σύμφωνα με την εταιρεία, δίνει τη δυνατότητα στα νέα κινητά να παίρνουν ακόμα καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες μειωμένης ή ελάχιστης φωτεινότητας. Έμφαση δόθηκε και στην ταχύτητα του autofocus, καθώς το 100% των pixel του φακού λειτουργούν για αυτό, αλλά και στα χαρακτηριστικά Motion Panorama και Motion Photo, όπως επίσης και στη δυνατότητα να… προσαρμοστούν εξωτερικοί φακοί στην κάμερα!

Η Samsung στον τομέα αυτό δεν απέφυγε την ευθεία σύγκριση με το Iphone, δείχνοντας ότι το φωτογραφικό αποτέλεσμα στα S7 και S7 Edge υπερτερεί έναντι των αντίστοιχων αποτελεσμάτων του
s7,4iPhone.Τα
Galaxy S7 και S7 Edge θα αρχίσουν να διατίθενται από τις 11 Μαρτίου, ενώ η Samsung υπόσχεται ενδιαφέροντα δώρα σε όσους τα προπαραγγείλουν, όπως δώρο 200 δολάρια σε αξία παιχνιδιών (όπου επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση για τις επιδόσεις των κινητών), αλλά και ένα VR Headset.

Τέλος, η «έκπληξη» τη παρουσίασης ήταν η παρουσία του ιδρυτή και επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος εκθείασε τις νέες «ναυαρχίδες» της Samsung και τόνισε το πόσο καλά συνεργάζονται τόσο με τη δημοφιλή πλατφόρμα, όσο και με τις εφαρμογές που τη συνοδεύουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ