LeasePlan: Αύξηση στόλου και καθαρών κερδών το 2015

Η LeasePlan, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο της διαχείρισης εταιρικών στόλων και υπηρεσιών μετακίνησης, σημείωσε κατά το 2015 αύξηση ρεκόρ του διαθέσιμου στόλου, φτάνοντας τα 1,55 εκατ. οχήματα παγκοσμίως (9% αύξηση σε σχέση με το 2014), καθώς και 19% αύξηση των καθαρών κερδών.

Ειδικότερα, η αύξηση καθαρών κερδών του ομίλου κατά το 2015 έφτασε στο 19% και στα 442,5 εκατ. ευρώ, από 372 εκατ. ευρώ το 2014

Η υγιής κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα στο τέλος του έτους ανήλθε σε 4,4 δισ. ευρώ, με το Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Core Tier I) να ανέρχεται σε 17%.

Το ύψος των λιανικών καταθέσεων της τράπεζας της LeasePlan στην Ολλανδία και τη Γερμανία έφτασε τα 5 δισ. ευρώ από 4,3 δισ. ευρώ το 2014.

Τα συνολικά στοιχεία ενεργητικού ανήλθαν σε 21,4 δισ. ευρώ, από 19,71 δισ. ευρώ το 2014.

Επίσης, τα τμήματα που παρουσίασαν ταχύτερη ανάπτυξη ήταν αυτά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (SME) και της Ιδιωτικής Μίσθωσης, ενώ ανάπτυξη εμφάνισαν και τα και οι Διεθνείς συνεργασίες για τα διαχείριση εταιρικών στόλων σε παγκόσμιο επίπεδο

Ακόμα, η αύξηση της διείσδυσης της ασφαλιστικής εταιρείας της LeasePlan, οδήγησε σε ενίσχυση του χαρτοφυλακίου όσον αφορά στις ασφαλιστικές υπηρεσίες

92% των διευθυντών Διαχείρισης Εταιρικών Στόλων δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες της LeasePlan.

Για τη θετική πορεία του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της LeasePlan Hellas, Φίλιππος Ζαγοριανάκος, δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ θετικό να συνεχίζουμε να καταγράφουμε σημαντική πορεία ανάπτυξης σε μία αγορά που εξελίσσεται και αλλάζει διαρκώς, ανταποκρινόμενοι με τους πλέον βέλτιστους τρόπους στις απαιτήσεις των πελατών μας.

Τα ισχυρά αποτελέσματα που κατέγραψε και φέτος ο όμιλος, αποδεικνύουν ότι η καινοτομία, η παροχή ευέλικτων υπηρεσιών βέλτιστης ποιότητας, η υψηλή εξειδίκευση που προσφέρουμε στους πελάτες μας και το στρατηγικό πλάνο είναι βασικοί μοχλοί περαιτέρω ανάπτυξης, που ενδυναμώνουν σημαντικά τις λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας. Το 2016 πιστεύουμε ότι θα είναι χρονιά-σταθμός για την LeasePlan, η οποία θα εστιάσει ακόμα περισσότερο στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ