Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): «Οι ανταγωνιστές να κοιτάξουν τα του οίκου τους»

Σε έντονο ύφος απάντησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, όταν, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου θεματικού καναλιού OTE History από τον ΟΤΕ TV, ερωτήθηκε για την πρόσφατη δήλωση του ομολόγου του της Vodafone Ελλάδας, περί ανάγκης ρύθμισης των συνδυαστικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από τη στιγμή που σε αυτές προστίθεται μη τηλεπικοινωνιακό προϊόν (όπως είναι το τηλεοπτικό).

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ απάντησε, σε έντονο ύφος: «οι ανταγωνιστές μας αντί να περιμένουν να επενδύσουμε πρώτα εμείς και μετά να ζητούν να «ρυθμιστούμε» ώστε να έρθουν μετά αυτοί και να «κάτσουν» επάνω στις δικές μας υποδομές με πολύ χαμηλότερο κόστος, καλύτερα να κοιτάξουν τα του οίκου τους και να κάνουν και αυτοί ανάλογες επενδύσεις.»

Αναφέρθηκε ειδικότερα στη συνδρομητική τηλεόραση λέγοντας «τώρα φωνάζουν για τη συνδρομητική τηλεόραση που δίνουμε επάνω στη συνδυαστική υπηρεσία. Γιατί δεν το κάνουν και αυτοί; Γιατί δεν αγοράζουν τη Nova για να προσφέρουν και αυτοί το ίδιο, παρά ζητούν από τη Ρυθμιστική Αρχή να «ρυθμίσει» εμάς; Γιατί δεν κάνουν και εκείνοι ανάλογες επενδύσεις για να αναπτύξουν και εκείνη συνδρομητική τηλεόραση; Εμείς ότι επενδύσεις έχουμε κάνει, τις έχουμε κάνει με αυτοχρηματοδότηση.».

Ο Μιχάλης Τσαμάζ επεκτάθηκε και στο θέμα της ρύθμισης της καρτοκινητής τηλεφωνίας σημειώνοντας: «Ζητάν και ρύθμιση της καρτοκινητής για να μπορέσουν να ανεβάσουν τις τιμές χωρίς να χάσουν μερίδιο αγοράς από εμάς, τη στιγμή που εκείνοι ήταν που τις κατέβασαν στα σημερινά επίπεδα.

Τώρα δε μπορούν να τις ανεβάσουν επειδή κατεβήκαμε και εμείς σε αυτά τα επίπεδα και οι χρήστες μας προτιμούν, και γι΄ αυτό ζητούν από την ΕΕΤΤ να κάνει ρύθμιση ώστε να ανέβουν όλοι στις τιμές και έτσι να μη χάσουν μερίδιο. Αυτό τους ενδιαφέρει.

Τίτλοι τέλους στο ενδιαφέρον για τη Nova

Τέλος, ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, αναφερόμενος στην εξαγορά της Nova, με αφορμή και την πρόταση που είχε καταθέσει παλαιότερα ο ΟΤΕ, ουσιαστικά απέκλεισε την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του ομίλου, λέγοντας ότι «για τη Nova δεν υπάρχει πλέον το ενδιαφέρον που υπήρχε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ