Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα το 2015 από την Coca-Cola HBC

Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, ήταν τη χρονιά που τελειώνει αυτή του Ομίλου Coca-Cola HBC, μετά την απόφασή του για επένδυση 43 εκατ. ευρώ στη χώρα, για τη δημιουργία ενός Data Center που θα εξυπηρετεί συνολικά 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος που παράγει το πιο διάσημο ποτό στον κόσμο.

Πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή συνεργασία στην Ελλάδα με τον όμιλο ΟΤΕ, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική κατασκευή του έργου, ενώ σημειώνεται πως με τη συγκεκριμένη επένδυση ο Όμιλος βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου σχεδιασμού του.

Το συγκεκριμένο Data Center θα είναι ένα από τα 3 μεγαλύτερα Data Center instances στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Θα υποστηρίζει 36.000 εργαζόμενους της Coca-Cola Hellenic, εκ των οποίων περίπου 16.000 θα έχουν πρόσβαση μέσω φορητών συσκευών, ενώ η πρόσβαση θα είναι πλήρης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο.

Επίσης, το Data Center θα εξυπηρετεί 18,5 εκατ. παραγγελίες πελατών της Coca - Cola HBC κατά μέσο όρο ετησίως, ενώ έμμεσα θα καλύπτει 590 εκατ. καταναλωτές προϊόντων της εταιρείας στις 28 χωρών όπου δραστηριοποιείται η Coca-Cola HBC, και σε 13 διαφορετικές τοπικές ζώνες ώρας, από το Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας έως το Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτσκι της Ρωσίας, στις ακτές του Βορείου Ειρηνικού.

Τα τεχνικά δεδομένα του Data Center θα εγγυώνται 99,999% διαθεσιμότητα, ενώ στα 1830 Terabytes αναμένεται να φτάσει ο όγκος των δεδομένων που θα διακινούνται σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για στρατηγική επένδυση του ομίλου που δείχνει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας, αλλά παράλληλα αποτελεί και έναν από τους καλύτερους «πρεσβευτές» της χώρας μας για υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Με τις υποδομές και τις υπηρεσίες Data Center που θα παρέχει ο ΟΤΕ, επιτυγχάνεται η υλοποίηση κρίσιμων επιχειρηματικών εφαρμογών για τη λειτουργία του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, όπως customer relationship management (CRM), enterprise resource planning (ERP), Human Resources (HR), computer - telephony integration (CTI), Business Warehouse κ.α.

OTE_CCHBC_infographic_GR_