Data Communication: Αύξηση τζίρου και κερδοφορίας στο οικονομικό έτος

Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας στο οικονομικό έτος 1/7/2014 – 30/6/2015 παρουσίασε η Data Communication, που δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη χρήση ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε στα 4,91 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,4%, έναντι 4,37 εκατ. ευρώ για την προηγούμενη οικονομική χρήση (1/7/2013 – 30/6/2014).

Επίσης, τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) κατέγραψαν αύξηση κατά 9,5% και ανήλθαν στα 430,4 χιλ. ευρώ, έναντι 393,1 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν επίσης βελτίωση κατά 65,7%, καθώς ανήλθαν στα 169,2 χιλ. ευρώ έναντι 102,1 χιλ. ευρώ την περσινή οικονομική χρήση.

Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση κατά 32,2% φτάνοντας τα 251,4 χιλ. ευρώ έναντι 190,2 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Με αφορμή τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Data Communication, Παναγιώτης Βασιλειάδης, σημείωσε σχετικά: «Η προσήλωση στην ποιότητα, η συνεχής ανανέωση προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, συνιστούν τους κύριους συντελεστές της επιτυχίας μας. Από το 1987 έως σήμερα διαγράφουμε μια σταθερή ανοδική τροχιά, προσφέροντας λύσεις που επιτρέπουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να γίνονται παραγωγικότερες και ανταγωνιστικότερες, και διασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους ανθρώπους μας. Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μετά από 28 χρόνια λειτουργίας και παρά τις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και να εξελισσόμαστε, παραμένοντας πιστοί στο όραμα και τις αξίες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ