LAMDA HELLIX: Υποψήφια για το «Oscar» υπηρεσιών Data Center στην Ευρώπη

Η LAMDA HELLIX ανακοίνωσε την πρόκριση του καινοτόμου data center Athens-2 στον τελικό των διεθνών βραβείων Data Center Dynamics EMEA Awards 2015.

Τα Data Center Dynamics Awards πραγματοποιούνται ετησίως ανά γεωγραφική περιοχή σε όλον τον κόσμο, ενώ θεωρούνται, από την παγκόσμια αγορά, τα «Oscar» της βιομηχανίας data center.

Το Athens-2 προκρίθηκε ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, στην κατηγορία «Service Provider Data Center», η οποία αναγνωρίζει εταιρείες που αριστεύουν στην απαιτητική και σύνθετη αγορά της παροχής υπηρεσιών data center σε οργανισμούς και επιχειρήσεις.

H υποψηφιότητα της LAMDA HELLIX αναφέρεται στην σχεδίαση, κατασκευή και λειτουργία του data center Athens-2 Data, το οποίο υλοποιήθηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας κρίσιμων τεχνολογικών υποδομών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είναι ένα από τα πρώτα data center παγκοσμίως που λαμβάνει την πιστοποίηση LEED v4 Gold BD+C για την «πράσινη» κατασκευή και λειτουργία του, ενώ έχει κατασκευαστεί για να φιλοξενήσει υπολογιστικά συστήματα υψηλών ενεργειακών απαιτήσεων (ultra-high density computing) σε ένα περιβάλλον κορυφαίων προδιαγραφών φυσικής και ψηφιακής ασφάλειας.

Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

Ο Αλέξανδρος Μπεχράκης, εμπορικός διευθυντής της LAMDA HELLIX, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για το Athens-2 και τις καινοτόμες πρακτικές που χρησιμοποιήσαμε στη σχεδίαση, κατασκευή και λειτουργία του. Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμάς η πρόκριση στους τελικούς υποψηφίους μιας εξαιρετικά απαιτητικής κατηγορίας των βραβείων Data Center Dynamics, όπου συναγωνίζονται οι σημαντικότεροι πάροχοι υπηρεσιών data center της Ευρώπης. Η νέα αυτή διάκριση για το Athens-2, που ήδη έχει τιμηθεί τριάκις από την αρχή του έτους, αποτελεί επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας της LAMDA HELLIX να καταστήσει την Ελλάδα, μέσω του Athens-2, το μεγαλύτερο Information Hub στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ