Durex: Ασφαλές sex με ένα… emoji

Η Durex εγκαινιάζει μια νέα διεθνή καμπάνια για τη δημιουργία του πρώτου στον κόσμο επίσημου emoji για το ασφαλές σεξ, λίγο πριν την 1η Δεκεμβρίου 2015 που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Η καμπάνια γίνεται με αφορμή μια έρευνα της εταιρείας, που αποκαλύπτει πως τα emojis παίζουν ζωτικό ρόλο στις συζητήσεις των νέων γύρω από το σεξ, με το 80% των ηλικιών μεταξύ 18 και 25 να θεωρούν πιο εύκολη την έκφρασή τους μέσω της χρήσης των emojis.

Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες χρησιμοποιούν συχνά emojis όταν συζητούν για το σεξ. Το 84% των ηλικιών μεταξύ 18 και 25 υποστηρίζει πως νιώθει πιο άνετα να μιλά για το σεξ χρησιμοποιώντας emojis. Ανησυχητική θεωρείται η αύξηση της απάθειας, όσον αφορά στις ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές με πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν ότι δεν τους απασχολεί καθόλου το ασφαλές σεξ.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν πως ο HIV δε θα προσβάλλει ποτέ τους ίδιους ή κάποιο φίλο τους. Με αφορμή τα παραπάνω δεδομένα, η Durex λάνσαρε μια νέα παγκόσμια καμπάνια που ζητά τη δημιουργία ενός επίσημου emoji για το ασφαλές σεξ από την εταιρία πίσω από τα emoji (τη Unicode).

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα τέτοιο emoji θα επιτρέψει στους νέους να ξεπεράσουν την αμηχανία και να ενισχύσουν τις συζητήσεις γύρω από το ασφαλές σεξ, ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα το ζήτημα της σημαντικότητας της χρήσης προφυλακτικού στην προστασία κατά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), συμπεριλαμβανομένου του HIV και του AIDS.

Επίσης, η Durex καλεί τον κόσμο να χρησιμοποιήσει και να μοιραστεί το hashtag #CondomEmoji για την υποστήριξη του ασφαλούς σεξ. Η εταιρεία ελπίζει πως η φωνή ενός εκατομμυρίου χρηστών θα ακουστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, έτσι ώστε η υποστήριξή τους να ληφθεί υπόψιν, ως μέρος της επίσημης υποβολής του αιτήματος στη Unicode για τη δημιουργία του εικονιδίου με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ