Η AkzoNobel δίνει χρώμα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η AkzoNobel, που εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά από την ελληνική εταιρεία χρωμάτων Vivechrom, συνεργάστηκε με την κοινοπραξία Impregilo-ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρέχοντας χρώματα για το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει σχεδιαστεί από το διάσημο αρχιτέκτονα Renzo Piano και η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016. Παράλληλα, το ΚΠΙΣΝ θα στεγάζει στον ίδιο χώρο το νέο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπως και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170 στρεμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στους τοίχους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δεσπόζουν τα χρώματα της Vivechrom, όπως και ειδικά χρώματα πούδρας θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσοψη του κτιρίου και όλες τις επιφάνειες από αλουμίνιο και χάλυβα. Παράλληλα, από τη διεθνή γκάμα χρωμάτων της AkzoNobel επιλέχτηκαν προστατευτικά επιχρίσματα και χρώματα πυροπροστασίας, τα οποία θα εφαρμοστούν στο σκελετό της κατασκευής.