Schneider Electric: Νέα παγκόσμια στρατηγική για το brand της

Η Schneider Electric, που αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στη διαχείριση ενέργειας και στον αυτοματισμό, παρουσίασε μια νέα παγκόσμια στρατηγική για το brand της, η οποία έρχεται σε μία κρίσιμη μεταβατική περίοδο για τον κλάδο, όπου τόσο το επιχειρηματικό όσο και το κοινωνικό περιβάλλον μετασχηματίζεται λόγω της περαιτέρω αστικοποίησης, ψηφιοποίησης και εκβιομηχάνισης.

Πίσω από τη στρατηγική «Life Is On» της εταιρείας βρίσκεται μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία οδηγείται από τη λειτουργική ευφυΐα (operational intelligence) του Internet of Things. Η προσέγγιση αυτή έρχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις καταναλώνουν τους ενεργειακούς πόρους, αυτοματοποιούν αποδοτικότερα τις βιομηχανικές διεργασίες και λαμβάνουν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής τους.

Η στρατηγική Life Is On έχει στόχο να αναδείξει το πώς η Schneider Electric θα βοηθήσει τους πελάτες της σε ολόκληρο τον κόσμο να εκμεταλλευτούν αυτή τη θεμελιώδη αλλαγή, αξιοποιώντας την εμπειρία της εταιρείας στην τεχνολογία λειτουργικών διαδικασιών (operational technology – OT), μέσα από την οποία γίνεται ο έλεγχος των πιο σημαντικών διεργασιών του σύγχρονου κόσμου, αλλά και η διασύνδεσή τους με την τεχνολογία πληροφορικής (ΙΤ), στην οποία βασιζόμαστε προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινή μας ζωή και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις.

Η συγκεκριμένη φιλοσοφία, την οποία η Schneider Electric αποκαλεί λειτουργική ευφυΐα (operational intelligence), βασίζεται στη βέλτιστη χρήση εφαρμογών αυτοματισμού και ελέγχου, στις δυνατότητες προηγμένης απομακρυσμένης διαχείρισης, στην προληπτική συντήρηση, στη δυνατότητα παροχής εξελιγμένων υπηρεσιών, στη χρήση προηγμένων εργαλείων ανάλυσης (advanced analytics) και στην εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών/ενεργειών οι οποίες θα οδηγούν σε ορθότερες αποφάσεις όσον αφορά στη λειτουργία των σπιτιών, εργοστασίων, data centers, κτιριακών υποδομών και ολόκληρων πόλεων.

Βιομηχανική συνεργασία

Για να υποστηρίξει το όραμά της για την αξιοποίηση του IoT και των τεχνολογιών «λειτουργικής ευφυΐας», η Schneider Electric ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη διευθύνουσα επιτροπή (steering committee) του Industrial Internet Consortium (IIC).

Μέσα από αυτή τη συμμετοχή, η Schneider Electric θα αποκτήσει έναν πιο κεντρικό ρόλο, μαζί με άλλες κορυφαίες εταιρείες όπως οι AT&T, Cisco, General Electric, IBM και Intel, στην ανάπτυξη συστάσεων ως προς βιομηχανικές προδιαγραφές καθώς και την ανάπτυξη του πλαισίου για την ταχύτερη υιοθέτηση των τεχνολογιών IoT σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της McKinsey, μέχρι το 2025 η αγορά του IoT αναμένεται να φτάσει τα 10 τρισ. δολάρια κατ’ έτος, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας των εταιρειών, αλλάζοντας τον τρόπο παραγωγής των αγαθών, αλλά και επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε.

Ως εκπρόσωπος της Schneider Electric στη διευθύνουσα Επιτροπή του IIC ορίστηκε ο John Tuccillo, Senior Vice President Industry & Government Affairs.

Συνεργασία με το Research Alliance Consortium

Παράλληλα, η Schneider Electric ανακοίνωσε και μια νέα συνεργασία με το Research Alliance Consortium, την κοινοπραξία των τεχνολογικών πανεπιστημίων του Χονγκ Κονγκ (HKUST) και της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) για την τεχνολογική έρευνα, με στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση λύσεων βασισμένων στην τεχνολογία ΙoT.

Οι τεχνολογίες IoT αποτελούν θεμέλιο για πολλούς από τους κλάδους που έχει εστιάσει η Schneider Electric, όπως η διαχείριση υδάτων, το πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η εξόρυξη, οι υπηρεσίες υγείας, ο κλάδος τροφίμων και ποτών, τα data centers αλλά και οι «έξυπνες» πόλεις και της δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσει τους πελάτες της στους κλάδους αυτούς να γίνουν πιο αποδοτικοί και βιώσιμοι.

Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με το Industrial Internet Consortium και την κοινοπραξία HKUST-MIT, η Schneider Electric επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών οι οποίες θα δώσουν ώθηση στον σχεδιασμό έξυπνων, αποδοτικών και «διασυνδεδεμένων» λύσεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τους πελάτες της να ανταποκριθούν καλύτερα στις νέες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Tέλος, σημειώνεται ότι η νέα στρατηγική Life Is On περιλαμβάνει και άλλα βασικά στοιχεία, όπως την ανάπτυξη νέων λύσεων και υπηρεσιών που ενισχύουν τον προσανατολισμό της Schneider Electric στην κατεύθυνση του connectivity, της προστασίας του περιβάλλοντος, της αποδοτικής λειτουργίας, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ