Σάρωσαν στα 67α Emmy Awards, σειρές και ταινίες που προβάλλονται στα Novacinema

Οι σειρές που παίζονται στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova απέσπασαν 26 βραβεία Emmy κατά τη χθεσινή 67η Απονομή Βραβείων Emmy.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το «Game of Thrones», η σειρά της HBO που έχει καθηλώσει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας συνολικά 12 βραβεία στις πιο σημαντικές κατηγορίες, όπως αυτή της Καλύτερης Δραματικής Σειράς, Β’ Ανδρικού ρόλου (Peter Dinklage) και Σκηνοθεσίας (David Nutter). Η σειρά φαινόμενο «Game of Thrones» έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης και θεωρείται, κατά γενική ομολογία, η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών. Τα κανάλια Novacinema έχουν προβάλλει όλους τους κύκλους της επικής σειράς σε Α’ τηλεοπτική προβολή και συνεχίζουν να την προβάλλουν, πλέον, ταυτόχρονα με την Αμερική.

Η HBO, όμως, ξεχώρισε και στην κωμωδία με την σειρά «Silicon Valley», η οποία απέσπασε 2 βραβεία, Καλύτερου Κωμικού Σεναρίου και Καλύτερου Sound Mixing και προβάλλεται και αυτή ταυτόχρονα με την Αμερική από τα κανάλια Novacinema. Η σειρά διακωμωδεί τον τρόπο ζωής των ευφυέστατων αλλά ακοινώνητων δημιουργών επιτυχημένων startups εταιρειών και παρουσιάζει όλα εκείνα που συμβαίνουν στην ομώνυμη περιοχή του San Fransisco, όπου έχουν την έδρα τους κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας.

Η μίνι σειρά «Olive Kitteridge» που έκανε πρεμιέρα στα κανάλια Novacinema και περιγράφει τη ζωή μιας φαινομενικά ήρεμης επαρχιακής αμερικανικής πόλης που στοιχειώνεται όμως από μυστικά, ψέματα και τραγωδίες, απέσπασε 8 βραβεία εκ των οποίων αυτό του Α’ γυναικείου, Α’ αντρικού ρόλου, Β’ αντρικού ρόλου και Σκηνοθεσίας (Frances McDormand, Richard Jenkins, Bill Murray και Lisa Cholodenko αντίστοιχα).

To βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής ταινίας απονεμήθηκε στη τηλεταινία «Bessie», η οποία περιγράφει την αληθινή ιστορία της θρυλικής ερμηνεύτριας των blues, Bessie Smith, με την εντυπωσιακή Queen Latifah. Η τηλεταινία προβλήθηκε αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema.

Σημαντικές διακρίσεις έλαβαν και σειρές που προβάλλονται από τα κανάλια Fox & Fox Life, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι συνδρομητές Nova και Nova 3Play. Ξεχώρισαν το «American Horror Story: Freak Show» που απέσπασε 5 βραβεία και το «How to get away with Murder» με την Viola Davis στην κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου. Επίσης βραβεύτηκαν οι σειρές «Modern Family» & «The Americans».

Οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema, έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τις καλύτερες σειρές και ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή. Μετά την προβολή τους, μέσα από τις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO, μπορούν να τις παρακολουθήσουν, όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ