Άνοιξαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό «YOUNG BUSINESS TALENTS»

Εκατοντάδες μαθητές από όλα τα Λύκεια της Ελλάδας θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να διοικήσουν χωρίς κανένα κόστος τη δική τους εικονική επιχείρηση, και να κάνουν τη θεωρία, πράξη.

Ο καινοτόμος διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει την αναγνώριση μαθητών και καθηγητών.

Η διενέργεια του διαγωνισμού βασίζεται σε έναν πανίσχυρο επιχειρηματικό προσομοιωτή, μέσω του οποίου οι νεαροί «επιχειρηματίες» μαθαίνουν να λαμβάνουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που απαιτεί η λειτουργία μιας πραγματικής επιχείρησης, μέσω επιχειρηματικών σχεδίων, σε πραγματικό χρόνο.

Η συμμετοχή έφτασε πέρσι τους 2.000 μαθητές Λυκείου όλων των τύπων, σημειώνοντας αύξηση 67% σε σχέση με την πρώτη χρονιά, κερδίζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης.

Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) και οργανώνεται από τη NIVEA. Ο επιχειρηματικός προσομοιωτής 3ης γενιάς έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT, που αποτελεί ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές για τις ομάδες – «εταιρίες» μαθητών Λυκείων άνοιξαν από την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως 31 Οκτωβρίου 2015.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου και o τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου 2016, με φυσική παρουσία των 75 επικρατέστερων ομάδων (300 μαθητών) από όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ