Schneider Electric: Συνεργασία με τη BIC – Βιολέξ για πιστοποίηση του εργοστασίου της στην Ελλάδα

Η Schneider Electric ανακοίνωσε ότι συνέβαλε με επιτυχία στον εναρμονισμό και πιστοποίηση του εργοστάσιου παραγωγής ξυριστικών λεπίδων και μηχανών που διατηρεί στην Άνοιξη Αττικής η BIC Βιολέξ κατά το νέο ενεργειακό πρότυπο ISO 50001. Το αποτέλεσμα της συνεργασία στέφτηκε με επιτυχία καθώς τον περασμένο Μάιο 2015 η εταιρεία BIC – Βιολέξ πιστοποιήθηκε από επίσημο φορέα.

Η BIC – Βιολέξ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπιστεύτηκε τις εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης της Schneider Electric, προκειμένου να αποτυπώσει και να αναλύσει τα βήματα που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη χορήγηση της διεθνούς πιστοποίησης ISO 50001, και παράλληλα να δημιουργήσει τη βάση πάνω στην οποία θα διασφαλίζει τη συμμόρφωση της εταιρείας στους ευρωπαϊκούς ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Η Schneider Electric, σε πρώτη φάση, προχώρησε στη διεξαγωγή συγκριτικής ανάλυσης (gap analysis) για τις υπάρχουσες διαδικασίες περιβαλλοντολογικής διαχείρισης και τις απαραίτητες προσαρμογές που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με το νέο πρότυπο, καθώς επίσης και στη διενέργεια ειδικής επιθεώρησης για την εκτίμηση της ενεργειακής απόδοσης του συνόλου των εγκαταστάσεων της μονάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η Schneider Electric γνωμοδότησε στις διαδικασίες έλεγχου και επιτήρησης της κατανάλωσης ενέργειας, παρέχοντας ένα προσχέδιο νέων διαδικασιών PDCA (Plan – Do – Check – Act), όπως επιβάλει το νέο πρότυπο ISO 50001, διασφαλίζοντας τη διαρκή παρακολούθηση και επιτήρηση της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και την επιβεβαίωση της μείωση του κόστους λειτουργίας της μονάδας στο παρόν και το μέλλον.

Στη συνέχεια, κατά τη φάση της ενεργειακής επιθεώρησης, οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της Schneider Electric προχώρησαν στον εντοπισμό ευκαιριών εξοικονόμησης σε επίπεδο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Schneider Electric προχώρησαν στη σύνταξη μελέτης με προτάσεις για 23 βελτιωτικά έργα, η υλοποίηση των οποίων θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, με ορίζοντα απόσβεσης (ROI) τους 28 μήνες.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της BIC στην Άνοιξη Αττικής αποτελεί το μεγαλύτερο του ομίλου ΒIC διεθνώς, καθώς εκεί παράγεται το 90% των ξυριστικών λεπίδων και μηχανών για την παγκόσμια Αγορά, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται ως μονάδα αναφοράς για την υιοθέτηση νέων προτύπων και διαδικασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ