ΕΑΒ: Επετειακό λεύκωμα για τα 40 χρόνια της

Το επετειακό λεύκωμα μέσω του οποίου επιχειρείται η αποτύπωση της πορείας της ΕΑΒ, του πολυσχιδούς της αντικειμένου, του ρόλου της ως μοχλού ανάπτυξης στην οικονομία της χώρας και ως σημαντικού παράγοντα στην αμυντική της θωράκιση, παρουσίασε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας.

Ο αναγνώστης μέσω του πλούσιου φωτογραφικού υλικού του λευκώματος θα έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει την πορεία της εταιρείας, ξεκινώντας από το 1975 με την ίδρυση της ΕΑΒ, θα δει ιστορικά στιγμιότυπα των εγκαινίων της, αλλά και σπάνιο υλικό από τη δημιουργία των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

Εξέχουσα θέση στο λεύκωμα έχει η στενή, σταθερή διαχρονικά συνεργασία της ΕΑΒ με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, απαρχή της οποίας αποτέλεσε η εισαγωγή του πρώτου αεροσκάφους – ενός F-4E της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε ξεχωριστές ενότητες αναφέρονται οι ισχυρές συνεργασίες και τα προγράμματα-σταθμοί στην ιστορία της, η σχέση με την τοπική κοινωνία κ.α.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Παναγιώτης Μανούσος, στην ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης τόνισε ότι «η ΕΑΒ κατέστη σημείο αναφοράς για την ελληνική βιομηχανία, για την ελληνική επιχειρηματικότητα, για τον ελληνισμό. Δημιούργησε σημαντική τεχνογνωσία, εκπαίδευσε και ανέπτυξε αξιόλογο τεχνικά προσωπικό δημιουργώντας γνώση» και κατέληξε λέγοντας «η ΕΑΒ έχοντας 40 χρόνια ιστορίας, είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας».

Ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτριος Παπακώστας, κατά την ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η δημιουργία του λευκώματος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας μας υπήρξε ένα προσωπικό μου όραμα που πήρε σάρκα και οστά με τη συμβολή όλων σας. Θα ήθελα λοιπόν να σας ευχαριστήσω, αφού ο δικός σας καθημερινός αγώνας στους χώρους εργασίας είχε ως αποτέλεσμα η ΕΑΒ σήμερα, 40 χρόνια μετά την ίδρυσή της, να διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές μιας σύγχρονης και δυναμικής αμυντικής βιομηχανίας, που μπορεί να ανταγωνίζεται με ίσους όρους κολοσσούς του παγκόσμιου αεροναυπηγικού κλάδου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ