«Κοιτάζει» προς το Χρηματιστήριο Λονδίνου η Τράπεζα Κύπρου

Ο ισολογισμός και τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου έχουν φτάσει σε σημείο που επιτρέπει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αποκαλύπτει ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Τζον Χούρικαν.

«Μελετούμε την ευκαιρία τού κατά πόσο η τράπεζα πρέπει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή σε άλλο χρηματιστήριο στην Ευρώπη. Η εισαγωγή στον FTSE είναι πιο πιθανή, δεδομένης της διοικητικής μας δομής» δήλωσε ο Ιρλανδός τραπεζίτης στην βρετανική Daily Telegraph.

Σημειώνει πως ο ίδιος κινεί τη διαδικασία για εισαγωγή στο Λονδίνο, μαζί με την HSBC που έχει ορίσει ως σύμβουλο.

Σύμφωνα με τον Χούρικαν, η εισαγωγή στο όποιο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο είναι απίθανο να γίνει πριν από τη δημοσιοποίηση των επιδόσεων της τράπεζας για το 2015. «Απαιτείται πολλή προετοιμασία – υπάρχουν πολλά νομικά θέματα να λυθούν και πολλά ζητήματα που άπτονται της εισαγωγής στο χρηματιστήριο» επισημαίνει.

Η εισαγωγή στην αγορά του Λονδίνου, σημειώνει, είναι φυσιολογική κίνηση δεδομένης της υπερβολικά χαμηλής ρευστότητας στην κυπριακή χρηματιστηριακή αγορά, ενώ παράλληλα η τράπεζα πρέπει να χάσει το «ελληνικό σημάδι» της παρουσίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνο, προσθέτει ο Χούρικαν, θα βοηθούσε στη σωστή αποτίμηση της αξίας της Τράπεζας Κύπρου, που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται σε 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα θα δημιουργούνταν ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη μελλοντική επιχειρηματική της ανάπτυξη.

Ο Τζον Χούρικαν δηλώνει επίσης ότι για οικογενειακούς λόγους η επόμενη δουλειά του πιθανότατα θα έχει έδρα στο Λονδίνο ή στην Ιρλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ