Αναπτυξιακές προοπτικές στην Πελοπόννησο μέσω… αέρα

Πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης διαγράφονται για ολόκληρη την Πελοπόννησο από τη σχεδιαζόμενη επέκταση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας και τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό για πτήσεις χαμηλού κόστους, καθώς βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και δεν θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιείται από τους ξένους επισκέπτες ως δεύτερο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο 11ο Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο Costa Navarino, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο καταγόμενος από την Καλαμάτα Σμήναρχος ε.α. Ηλίας Παναγόπουλος, με πολύχρονη εμπειρία και χιλιάδες ώρες πτήσεων στην Πολεμική Αεροπορία, άλλοτε επιστημονικός εκπαιδευτής σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος από το 2011 ζει στην Αγγλία κι εργάζεται στο πανεπιστήμιο Κόβεντρυ ως επίκουρος καθηγητής σε διαχείριση ασφάλειας πτήσεων και από το 2012 είναι ο κύριος και ειδικός εκπαιδευτής τού Παγκόσμιου Οργανισμού για την Εκπαίδευση και Ασφάλεια Πτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ