ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Νέες υπηρεσίες και παγκόσμιες πρωτιές προς επιβάτες και επισκέπτες

Δύο νέες υπηρεσίες προς τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» υλοποίησε η διοίκηση του αεροδρομίου.

Πρόκειται για την ελεύθερη πρόσβαση σε ασύρματο internet χωρίς, πλέον, κανέναν περιορισμό, και την εφαρμογή «ATH Messenger» που λειτουργεί μέσα από τον Facebook Messenger και παρέχει πληροφορίες πτήσεων σε πραγματικό χρόνο.

Ειδικότερα η ασύρματη πρόσβαση στο internet επεκτείνεται πλέον σε όλους χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό, και το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι να κάνει μόνο την πρώτη φορά μια δωρεάν εγγραφή είτε με τη χρήση ενός mail, είτε μέσω Facebook, Twitter ή LinkedIn.

Στη συνέχεια μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet για κάθε λειτουργία, ωστόσο οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου διευκρίνισαν ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα τεχνικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί μια «μη φυσιολογική» χρήση (όπως, για παράδειγμα, το κατέβασμα πολύ μεγάλου όγκου περιεχομένου).

Σε ερώτηση του ΕΜΕΑ.GR για το εάν έχουν γίνει τα απαραίτητα «stress tests» ώστε να διασφαλιστεί ότι το δίκτυο δε θα «πέσει» λόγω της μεγάλης αύξησης της ζήτησης στην οποία λογικά θα οδηγήσει η ελεύθερη πρόσβαση, οι αρμόδιοι του αερολιμένα απάντησαν ότι έχουν γίνει όλες οι δοκιμές σε «προσομοίωση» και ότι σε κάθε περίπτωση η χωρητικότητα και ταχύτητα του δικτύου μπορεί να αυξηθεί όσο άμεσα χρειαστεί, ανάλογα με τη ζήτηση. Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του αερολιμένα παρέχονται στο τηλέφωνο 2103530000 και στο mail [email protected].

Επίσης, ο ΔΑΑ παρουσίασε και τη νέα εφαρμογή «ATH Messenger» που λειτουργεί «μέσα» από τον Facebook Messenger από το κινητό, το tablet ή το laptop, και με τη βοήθεια του οποίου όλοι οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την πτήση τους με τη χρήση των γνωστών hashtags (#) και λέξεις – κλειδιά (πχ flight και αριθμός πτήσης).

Έτσι, στέλνοντας ένα Facebook message με την κατάλληλη λέξη στο inbox της σελίδας ο κάθε χρήστης μπορεί με απλό και άμεσο τρόπο να παίρνει ζωντανή ενημέρωση και πληροφορίες για την πτήση του.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί παγκόσμια πρωτιά για τον αερολιμένα, καθώς τα στελέχη του ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο σε άλλο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Η εταιρεία που το ανέπτυξε ήταν η M-Pass, ενώ ο αερολιμένας σκοπεύει να το προωθήσει και σε αεροδρόμια του εξωτερικού. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι τεχνικά σε θέση να δεχτεί και διαφημίσεις, οπότε ο χρήστης – αεροδρόμιο μπορεί να αποκομίσει σημαντική προστιθέμενη αξία με την υιοθέτησή του.

Για τη χρήση του ATH Messenger έχει δημιουργηθεί η σελίδα www.facebook.com/ATHmessenger.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ