Συνεργασία ΕΕΛ/ΛΑΚ και «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»

Πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» υπεγράφη σήμερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Εν μέρους της ΕΕΛ/ΛΑΚ υπέγραψε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΛ/ΛΑΚ, Διομήδης Σπινέλλης, και από το ΔΙΑΖΩΜΑ, υπέγραψε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του, Σταύρος Μπένος.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να διαχυθεί προς το ευρύ κοινό όλο το υλικό που έχει συγκεντρώσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

– Το πλαίσιο συνεργασίας αφορά μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες θα περιλαμβάνουν, ενδεικτικά:

– Τη διενέργεια εργαστηρίων, συνεδρίων και ημερίδων με θέμα το ανοιχτό περιεχόμενο, τα ανοιχτά δεδομένα ή και το ανοιχτό λογισμικό στο χώρο της εκπαίδευσης, του Δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων.

– Τη συνεργασία για την υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και εφαρμογών με θέμα το ανοιχτό περιεχόμενο, δεδομένα, λογισμικό ή τεχνολογίες στο χώρο της εκπαίδευσης, του Δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων και την υλοποίηση αυτών.

– Τη συνεργασία για δημιουργία εξειδικευμένων εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ στο χώρο της εκπαίδευσης.

– Τη συνεργασία για την εκπαίδευση προσωπικού οργανισμών σε θέματα ανοιχτού περιεχομένου, λογισμικού, δεδομένων και τεχνολογιών.

– Την προώθηση των δράσεων ανοιχτού περιεχομένου (MyContent) στην εκπαίδευση αλλά και εξειδικευμένων δράσεων για τον εμπλουτισμό της Wikipedia σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης, δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

– Τη συνεργασία για την παροχή εκπαίδευσης στην χρήση αδειών τεχνολογιών αλλά και την δημιουργία νομικών κειμένων σε σχέση με θέματα ανοιχτού περιεχομένου, δεδομένων, λογισμικού, προτύπων και τεχνολογιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ