Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα των ΣΕΒΕ και ΕΑΕΕ με θέμα «Επιχειρηματικότητα με ευθύνη»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα με Ευθύνη» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για την προστασία που παρέχει η ασφάλιση αστικής ευθύνης στις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους. Την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματίες, εργοδότες, μέλη διοικητικών συμβουλίων, στελέχη, παραγωγοί και εξαγωγείς προϊόντων.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Κυριάκος Λουφάκης.

Η Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά μεταξύ άλλων αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που παίζει η ασφάλιση στην οικονομία προστατεύοντας την επιχειρηματικότητα.

Ο Κυριάκος Λουφάκης τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν και πώς μπορούν να προστατευθούν αλλά και την πρόθεση του ΣΕΒΕ να συνεχίσει το έργο της στοχευμένης ενημέρωσης των μελών του και της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Όραμα των επιχειρήσεων είναι η ανάπτυξή τους, και αυτή περνάει μέσα από την προστασία της ίδιας της επιχείρησης και των ανθρώπων της», υπογράμμισε ο Giuseppe Zorgno, πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ και Country Manager της AIG για Ελλάδα και Κύπρο. Η ασφάλιση δεν είναι δαπάνη αλλά επένδυση, κατέληξε.

Στην εκδήλωση τονίστηκε η αύξηση που παρατηρείται στη διεκδίκηση αποζημιώσεων, το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, αλλά και η οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στις επιχειρήσεις, παράγοντες που κάνουν αναγκαία περισσότερο από ποτέ την ασφαλιστική κάλυψη.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, Δημήτρης Μάνος, Senior Underwriter της ERGO, Ελίνα Παπασπυροπούλου, Director, Insurance Technical Div. της HDI-Gerling, Κώστας Βούλγαρης, Financial Lines Head, Greece, Cyprus & Malta της AIG, επικεντρώθηκαν αντίστοιχα:

– στα εργατικά ατυχήματα & την ασφάλιση ευθύνης εργοδότη,

– στην ευθύνη από ελαττωματικά προϊόντα και

– στην Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών, ως προσωπική ασπίδα προστασίας.

Αναφέρθηκαν επίσης στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική ευθύνη και αφορά στην προστασία του καταναλωτή αλλά και του εργαζόμενου, στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε κάθε μία περίπτωση οι επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, στο τι καλύπτουν τα ασφαλιστικά προγράμματα ευθύνης, αλλά και στα οφέλη που προκύπτουν για την επιχείρηση που θα επιλέξει να ασφαλιστεί.

Στη συνέχεια, ο Νικόλαος Ζέμπερης, δικηγόρος και εταίρος της «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης & Λάμπρου», επικεντρώθηκε στη νομολογία των δικαστηρίων, με αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούσαν σε θέματα αστικής ευθύνης επιχειρήσεων και στελεχών.

Το τελικό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι οι επιχειρήσεις και τα στελέχη τους αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους από όσους αναγνωρίζουν αλλά είναι εφικτό να προστατευτούν μέσω της ασφάλισης αστικής ευθύνης που είναι προσιτή οικονομικά για κάθε προϋπολογισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ