Όμιλος Κορρέ: Ενισχυμένα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου

Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας του 2014, ο όμιλος Κορρέ καταγράφει και στο Α’ τρίμηνο του 2015 υψηλό διψήφιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων (με πρωταγωνιστή την εξαγωγική δραστηριότητα) και λειτουργικής κερδοφορίας, καθώς και σημαντική άνοδο των καθαρών κερδών.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 35%, στα 16,9 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, αποτέλεσμα τόσο της θετικής πορείας της ελληνικής αγοράς, όσο και όλων των στρατηγικών αγορών στο εξωτερικό.

Επίσης, ανάπτυξη της τάξεως του 8% παρουσίασαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αποτυπώνοντας τα οφέλη από την παρουσίαση καινοτόμων φυσικών προϊόντων, αλλά και του εντατικού πλάνου επικοινωνίας και προώθησης της μάρκας σε όλες τις στρατηγικές προϊοντικές κατηγορίες.

Στο εξωτερικό ο όμιλος διπλασίασε τις πωλήσεις του (+116%), λόγω της επιτυχημένης δραστηριότητάς του στην Αμερική, αλλά και της ενισχυμένης απόδοσης των αγορών προτεραιότητας στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, συνολική ανάπτυξη +102% παρουσίασαν οι αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και των Σκανδιναβικών χωρών.

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA), εάν αφαιρεθεί η επίπτωση του έκτακτου κόστους αναδιοργάνωσης από το πρώτο τρίμηνο του 2014, αυξήθηκαν κατά 45% στα 4,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015, από 3,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 92% στα 4,4 εκατ. ευρώ από 2,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης των πωλήσεων σε όλες τις αγορές.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας τετραπλασιάστηκαν, σε 1,5 εκατ. ευρώ από 0,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014, αποτέλεσμα της εξαιρετικά θετικής πορείας της συνολικής δραστηριότητας του ομίλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ