Βογιατζάκης (όμιλος Μαρινόπουλου): “Ο χρόνος για την οικονομία δεν είναι ατελείωτος”

Ένα σταθερό και φιλικό οικονομικό περιβάλλον, ένα ταχύτερο πλαίσιο αδειοδοτήσεων, λιγότερη γραφειοκρατεία, περισσότερη τεχνολογία, μεγαλύτερη ευελιξία από το Δημόσιο, καθώς και περισσότερα εργαλεία χρηματοδότησης ζήτησε από την κυβέρνηση ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Μαρινόπουλος ΑΕ, Γιώργος Βογιατζάκης, κατά την ομιλία του στο σημερινό συνέδριο της Ναυτεμπορικής με τίτλο “Επιχειρώντας στο μέλλον 2015 – 2020” που διεξάγεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο επικεφαλής της Μαρινόπουλος ΑΕ περιέγραψε τη σημερινή οικονομική κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα, κάνοντας λόγο για 230.000 λουκέτα στο εμπόριο, για 1,5 εκατ. ανέργους, για εταιρείες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, για τους ξένους επενδυτές που γύρισαν την πλάτη στην Ελλάδα, για τον αποπληθωρισμό, το πρόβλημα ρευστότητας και την κακή ψυχολογία της αγοράς.

Ο Γιώργος Βογιατζάκης τόνισε ότι το κλειδί για να βρει η χώρα μας τη θέση που της αξίζει είναι η συνεργασία, τόσο μεταξύ των ιδιωτικών επιχειρήσεων, όσο και μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και σημείωσε ότι πρέπει να παρθούν νέα ρίσκα προκειμένου η Ελλάδα να διατηρηθεί σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά και να κερδίσει εκ νέου όσα έχασε τα τελευταία 6 χρόνια.

Τόνισε επίσης ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ιδιωτικός τομέας οφείλουν να κάνουν ότι χρειάζεται ώστε η Ελλάδα να διατηρηθεί εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός ευρώ. Τόνισε επίσης ότι οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, σημείωσε όμως ότι “ο χρόνος για την οικονομία δεν είναι ατελείωτος, οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο, χρειάζονται οξυγόνο και σταθερότητα”. Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη βαθιών τομών στην οικονομία, και τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, γιατί μόνον αυτή η σχέση μπορεί να εγγυηθεί την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Αναφερόμενος στον όμιλο Μαρινόπουλου, ο Γιώργος Βογιατζάκης σημείωσε ότι παρά την κρίση ο όμιλος δε σταμάτησε καθόλου να επενδύσει και να δοκιμάζει τις αντοχές του και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Πρόσθεσε επίσης ότι σήμερα ο όμιλος Μαρινόπουλου είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης με 13.000 εργαζόμενους και 1023 σημεία πώλησης, και υπογράμμισε την πρόθεση της εταιρείας να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα στηρίζοντας την ελληνική παραγωγή και τα ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ