ΚτΠ ΑΕ: Ακολουθούμε τη νομιμότητα και μας συκοφαντούν

Διευκρινίσεις σχετικά με τις κατηγορίες της EUROPEAN INFOSYSTEMS για μη πληρωμή ενισχύσεων των δράσεων digi-content, digi-lodge και digi-retail, έδωσε με ανακοίνωσή της η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ ΑΕ).

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΚτΠ ΑΕ αναφέρονται τα εξής:

“Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., μη κερδοσκοπική εταιρία του Δημόσιου τομέα, έχει γίνει στόχος συκοφαντικών ισχυρισμών που διαδίδονται μέσω ηλεκτρονικού τύπου από τον κ. Δημήτριο Γαλακτόπουλο, φερόμενο εκπρόσωπο εταιρίας με την επωνυμία EUROPEAN INFOSYSTEMS, αναφορικά με την πληρωμή έργων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των δράσεων digi-content, digi-lodge και digi-retail που στόχο έχουν την συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ιδιωτικών έργων νέων τεχνολογιών και πληροφορικής.

Προς ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης επισημαίνουμε συνοπτικά τα εξής:

Κατά το στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών πληρωμής των ανωτέρω έργων παρατηρήθηκαν μη κανονικές συναλλαγές που δημιούργησαν σοβαρότατες υπόνοιες εικονικών πληρωμών οι οποίες αποτελούν, σύμφωνα με το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, νόμιμο λόγο μη καταβολής της ενισχύσεως στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω οι ανωτέρω συναλλαγές, η τότε Διοίκηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. υπέβαλε, τον Μάιο του 2013, αναφορά προς τις αρμόδιες αρχές.

Από όσο γνωρίζουμε, διενεργείται σχετική έρευνα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φανερό, ότι ορθώς η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., δια των εκάστοτε Διοικήσεων της, δεν καταβάλλει κρατική ενίσχυση στις επιχειρήσεις για τις οποίες συντρέχουν οι πιο πάνω συνθήκες. Τούτο επιβάλλεται και από τον ρόλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., δηλαδή την υποχρέωσή της να διασφαλίζει απολύτως το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια και την κανονικότητα των κρατικών ενισχύσεων.

Από την υποβολή της πιο πάνω αναφοράς τον Μάιο του 2013 από την τότε Διοίκηση μέχρι και σήμερα, δεν έχουν γίνει πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτήν καθόσον μάλιστα οι έρευνες που πραγματοποιούνται κατόπιν της αναφοράς μας δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Συνεπώς είναι τουλάχιστον παράλογοι οι ισχυρισμοί του κ. Δ. Γαλακτόπουλου περί δήθεν απόπειρας «εκβίασης» ή απόσπασης ανταλλαγμάτων για την πραγματοποίηση πληρωμών στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, με δεδομένο ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να τις πληρώσει εάν δεν ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες των Αρμοδίων Αρχών. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της σχετικής Αναφοράς προς τις Αρμόδιες Αρχές.

Πολύ περισσότερο αφού ο κ. Δ. Γαλακτόπουλος και η εταιρία EUROPEAN INFOSYSTEMS, που φέρεται να εκπροσωπείται από αυτόν, δεν ανήκουν στις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση για καταβολή κρατικής ενίσχυσης, η δε πελατειακή σχέση που κατά τον κ. Δ. Γαλακτόπουλο υφίσταται μεταξύ της εταιρίας EUROPEAN INFOSYSTEMS και των ενδιαφερομένων είναι όλως ασαφής.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες συκοφαντικές διαδόσεις και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της και την αποκατάσταση της αλήθειας.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ