PCS: Ανάμεσα στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Η PCS, που αποτελεί μέλος του ομίλου SingularLogic και δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων μηχανογραφικών λύσεων και υπηρεσιών σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε 9 χώρες, αναδείχθηκε ως μια από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, για το 2015.

Η έρευνα που διεξήχθη στην Ελλάδα, από την Great Place to Work Institute Hellas, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, ανέδειξε 24 επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, οι οποίες κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους. Η PCS αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση, των εταιρειών που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Η κατάταξη των εταιρειών γίνεται με βάση τις απαντήσεις των εργαζομένων της εταιρείας στο ερωτηματολόγιο Trust Index (βαρύτητα 2/3) και τις απαντήσεις της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού αναφορικά με τις πρακτικές διοίκησης προσωπικού σε δύο ερωτηματολόγια Culture Audit (βαρύτητα 1/3).

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την ερευνητική διαδικασία εξετάζονται και αξιολογούνται πέντε βασικές παράμετροι του εργασιακού περιβάλλοντος:

– η αξιοπιστία της διοίκησης

– ο σεβασμός προς τους εργαζομένους

– το αίσθημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην εταιρεία

– η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι

– η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μέσα στην εταιρεία.

Ο Γιώργος Ξενόφος, διευθύνων σύμβουλος της PCS, δήλωσε σχετικά: “H ανάδειξή μας στο διαγωνισμό Great Place to Work μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Αποτελεί το επισφράγισμα της συνεχούς μας προσπάθειας για την παροχή ενός άριστου και πρότυπου εργασιακού περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοί μας αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη και την πορεία της εταιρείας μας”.

Η εταιρεία

Η Professional Computer Services AE, μέλος του ομίλου SingularLogic, από το 1992 δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων κάθετων συστημάτων πληροφορικής και υπηρεσιών για τον ευρύτερο Χρηματοπιστωτικό τομέα. Συγκεκριμένα διαθέτει λύσεις που αφορούν: Υπηρεσίες θεματοφυλακής, Διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, Wealth Management, Private Banking, Internet Financial Services, Μετοχολόγιο εταιρειών εισηγμένων στο ΧΑΑ & ΧΑΚ, Αναδοχές / Δημόσιες Προτάσεις / Δημόσιες Προσφορές / IPO.

H PCS έχει επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητες σε ξένες αγορές (Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία, Τουρκία, Πολωνία και Κένυα) έχοντας υλοποιήσει πληθώρα εξειδικευμένων λύσεων σε μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ