Endeavor: Green Cola και Travelplanet24 / Tripsta στο δίκτυό της

Η Green Cola και η Travelplanet24 / Tripsta εντάχθηκαν στο δίκτυο Endeavor στο 57ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη με τη συμμετοχή κορυφαίων panelists.

Η Green Cola, που εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτή Περικλή Βενιέρη, αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στον κλάδο των αναψυκτικών, μέσω της θυγατρικής της ΕΠΑΠ, συνεχίζοντας μια πορεία που μετρά πάνω από μισό αιώνα στην παραγωγή και εμφιάλωση αναψυκτικών.

Perikles Venieris_454x280

Στηριζόμενη στη μακρόχρονη, επιτυχημένη πορεία της ΕΠΑΠ, μετουσιώνει την εμπειρία και την καινοτομία σε επιτυχημένα προϊόντα. Το 2012 δημιουργήθηκε η Green Cola, ένα νέο προϊόν τύπου cola με φυσικά συστατικά, ελάχιστη θερμιδική επιβάρυνση και μοναδική γεύση που σήμερα έχει κατακτήσει την ελληνική αγορά και εξάγεται και σε Ισραήλ, Κύπρο, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βέλγιο και Αυστραλία.

Το 2013 παρουσιάζονται επιπλέον προϊόντα χαμηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής ποιότητας, ΜΠΛΕ, GR8 (Gr-eight) καθώς και τα Mixers Mix&Match.

Η δεύτερη προσθήκη στο δίκτυο είναι η Τravelplanet24, που εκπροσωπήθηκε από τον συνιδρυτή και CEO, Philipp Brinkmann και αξιολογήθηκε μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο της Endeavor Global, Edgar Bronfman Jr.

Philipp Brinkmann_454x280

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία online ταξιδιωτικά γραφεία στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 2005 και προσφέρει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας την δυνατότητα, όλο το 24ωρο και σε πραγματικό χρόνο, να κλείσουν αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Αξιοποιώντας την τεχνολογία η Travelplanet24 προσφέρει πλήρη και ελκυστική γκάμα προϊόντων στον ταξιδιωτικό τομέα και διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες online κρατήσεων στο internet. Σήμερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 39 αγορές με την επωνυμία Tripsta και έχει γραφεία στο Σύνταγμα, το Βουκουρέστι και στο Σάο Πάολο.

Συνολικά στο συγκεκριμένο ISP, κορύφωση μιας πολυδιάστατης διαδικασίας επιλογής επιχειρηματιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 21 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 15 επιχειρήσεις από 9 χώρες.

Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 1.501 από 666 εταιρείες σε 22 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους από mentors και advisors της Endeavor, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας διεθνώς και κατέγραψαν έσοδα πάνω από 6,5 δισ. δολάρια το 2013.

Στο δίκτυο περιλαμβάνονται επίσης οι εταιρείες Hellas Direct, Obrela Security Industries, Out There Media, Papadimitriou, Fereikos-Helix, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Farmers Republic και Think Digital Group.

Η Endeavor
Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν. Εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία.

Με την καθοδήγηση της Endeavor αποκτούν υψηλή επιρροή – συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύκλους εργασιών τους και γίνονται πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Ενώ συχνά περνούν απαρατήρητοι, αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες γίνονται τώρα η βάση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στις χώρες τους.

Από το 1997, έχουν επιλεγεί περισσότεροι από 900 επιχειρηματίες από την Endeavor σε Λατινική Αμερική, Νότιο Αφρική, Τουρκία και Μέση Ανατολή, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 400,000 θέσεις εργασίας και κατέγραψαν έσοδα πάνω από $6,5 δισ. το 2013. Το Σεπτέμβριο 2012, η Endeavor ίδρυσε το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ