Lenovo – NECP: Νέα ultrabooks στην κατηγορία… φτερού

Η Lenovo και η NEC Personal Computers (NECP) ανακοίνωσαν στο International Consumer Electronics Show (CES) του 2015 δύο νέα μοντέλα φορητών PC που επαναπροσδιορίζουν το lightweight computing, αφού ζυγίζουν και τα δύο λιγότερο από ένα μπουκάλι νερό του… ενός λίτρου.

Το LaVie Z HZ550 της Lenovo παίρνει τον τίτλο του ελαφρύτερου laptop 13 ιντσών στον κόσμο, καθώς ζυγίζει μόλις… 780 γραμμάρια, ενώ το Lenovo LaVie Z HZ750 διεκδικεί αυτόν του ελαφρύτερου convertible PC 13 ιντσών στον κόσμο, με βάρος μόλις 925 γραμμάρια.

Το LaVie Ζ HZ750 όχι μόνο δίνει στους καταναλωτές κορυφαία φορητότητα αλλά, σύμφωνα με τις 2 εταιρείες, και ένα νέο επίπεδο ευελιξίας με “μεντεσέ” 360 μοιρών, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από τη Lenovo στην οικογένεια convertibles YOGA.

Το LaVie Ζ προσφέρει μια υψηλού επιπέδου δύο – σε – ένα εμπειρία: εργασία σε λειτουργία laptop με το άνετο πληκτρολόγιο ή περιστρεφόμενο 360° για λειτουργία tablet για μια πιο διαδραστική εμπειρία.

Και οι δύο συσκευές είναι τα πρώτα προϊόντα της Lenovo NECP διαθέσιμα εκτός Ιαπωνίας, που προκύπτουν από την κοινοπραξία της Lenovo με τη NEC από το 2011.

Επίσης, τα δύο μοντέλα της σειράς LaVie Z είναι όχι μόνο ελαφριά, αλλά και εξαιρετικά λεπτά, με διαστάσεις μόλις 16.9 mm, ενώ παρά το μικρό βάρος και τη λεπτότητά τους, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, καθώς χρησιμοποιούν εξειδικευμένη κατασκευή από κράμα μαγνησίουλιθίου (Mg-Li) μαζί με εξειδικευμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός σφυρήλατου Mg-Li μαύρου καλύμματος. Τα υλικά είναι 50% ελαφρύτερα από το αλουμίνιο και τόσο ισχυρά όσο οποιοδήποτε laptop με βαρύτερα τυπικά υλικά από κράμα μαγνησίου. Το HZ750 έχει επίσης μια “direct bonded” οθόνη αφής που χρησιμοποιεί ένα φιλμ αντί για γυάλινο κάλυμμα.

Ακόμα, αν και το βάρος τους δε γίνεται αντιληπτό, οι επιδόσεις τους γίνονται και με το… παραπάνω, καθώς διαθέτουν μια ιδιαίτερα φωτεινή 13,3 ιντσών προαιρετική WQHD οθόνη αφής, ισχυρό έως 5ης γενιάς Intel Core i7 επεξεργαστή (στο HZ750) Microsoft Windows Update 8.1, γρήγορο σκληρό δίσκο 128 GB SSD και μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Στις ΗΠΑ, τα LaVie Z HZ550 και HZ750 θα είναι διαθέσιμα από το Μάιο του 2015 με τα μοντέλα να ξεκινούν από περίπου 1.299 δολάρια και 1.499 δολάρια αντίστοιχα, μέσω του επίσημου site www.lenovo.com. Στην Ιαπωνία τα μοντέλα LaVie Z θα είναι διαθέσιμα την άνοιξη του 2015, ενώ οι τιμές θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ