ADAPTit – Arbor Networks: Παρουσίασαν στοιχεία για τις διαδικτυακές απειλές και επιθέσεις

Τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις επιθέσεις DDoS και τις προηγμένες διαδικτυακές απειλές τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τα στελέχη των εταιρειών Arbor Networks και ADAPTit.

Υψηλόβαθμα στελέχη και των δύο εταιρειών ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν στις επιθέσεις DDoS τους τελευταίους μήνες, αναφέρθηκαν σε επιθέσεις προηγμένων διαδικτυακών απειλών, μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους στοιχεία από το παγκόσμιο σύστημα πληροφοριών ATLAS της Arbor, ενώ παρουσίασαν και τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία για την προστασία επιχειρήσεων από ολόκληρο το φάσμα των επιθέσεων DDoS.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ivan Straniero, Territory Manager for Italy and SE Europe, Arbor Networks, αναφέρθηκε στο pοrτfolio των λύσεων της εταιρείας κάνοντας και μια αναφορά στο προφίλ της Arbor Networks.

Στη συνέχεια ο Marco Gioanola, Consulting Engineer for Italy and SE Europe, Arbor Networks, παρουσίασε την online υπηρεσία ATLAS (Active Threat Level Analysis System) αναλύοντας παράλληλα τις τάσεις που επικράτησαν στις επιθέσεις DDoS κατά το 2014.

Ο Marco Gioanola, ανέφερε στοιχεία σχετικά με τις επιθέσεις DDoS τα οποία κάλυπταν τόσο το παγκόσμιο όσο και το ελληνικό περιβάλλον, ενώ ο Ivan Straniero σημείωσε τη στρατηγική συνεργασία που έχουν συνάψει οι Arbor Networks και ADAPTit τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επιλογή της ADAPTit στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Αθανάσιος Τζαφέρης, πρόεδρος και CEO της ADAPTit, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της εταιρείας, παρουσίασε παραδείγματα επιτυχημένων έργων που υλοποίησαν από κοινού οι δυο εταιρείες στην Ελλάδα το 2014. Υπογράμμισε ότι η εταιρεία “τρέχει” σημαντικά έργα τόσο στους μεγαλύτερους ελληνικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και παρόχους περιεχομένου, όσο και στις μεγάλες συστημικές τράπεζες.

Σε ότι αφορά στα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, ο Αθανάσιος Τζαφέρης ανέφερε ότι οι πωλήσεις των προϊόντων της Arbor που κάνει η εταιρεία έχουν αυξηθεί πάνω από 200%, ενώ σε ότι αφορά στο 2013 οι πωλήσεις έκλεισαν στα 5,5 εκατ. ευρώ και το 2014 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στους στόχους για το 2015, ο επικεφαλής της ADAPTit ανέφερε ότι είναι να κερδηθούν οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη και στους οποίους συμμετέχει η εταιρεία, να γίνει επέκταση δραστηριότητας και στο Δημόσιο τομέα (όπου ήδη η εταιρεία “τρέχει” το πρώτο της έργο) και να γίνει επέκταση και εκτός Ελλάδας (όπως στην Αλβανία, για την οποία η εταιρεία συζητά επίσης με την Arbor).

Τέλος, ο Αθανάσιος Τζαφέρης υπογράμμισε και την υπογραφή του πρώτου έργου που “έκλεισε” η Telcoserv, που αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ADAPTit και αναπτύσσει ελληνικά πρωτοποριακά τηλεπικοινωνιακά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ