Στα άκρα η κόντρα Μελισσανίδη – Μαρινάκη

Κλιμακώνεται η κόντρα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, με αφορμή τη δολοφονική απόπειρα με λοστό κατά του αναπληρωτή προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), Χριστόφορου Ζωγράφου, από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με δηλώσεις του στη συνεδρίαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ κατηγόρησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη για ηθική αυτουργία στην επίθεση κατά του Χριστόφορου Ζωγράφου. Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ολυμπιακού άφησε υπόνοιες για τους πραγματικούς λόγους της αναβολής του αυριανού παιχνιδιού ΠαναχαϊκήςΑΕΚ, μια αναβολή που ζήτησε η αστυνομία από τον υφυπουργό Αθλητισμού (και ο οποίος αποδέχτηκε) με την αιτιολογία ότι λόγω του εορτασμού της 17 Νοέμβρη δε θα προλάβαινε να μετακινήσει εγκαίρως στην Αθήνα τις δυνάμεις που θα διέθετε στην Πάτρα για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Υποστήριξε ακόμα ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης άσκησε πιέσεις για ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών στον εν λόγω αγώνα και ότι σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες τόσο με τον Χριστόφορο Ζωγράφο, όσο και με τον επικεφαλής της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, τους είπε ότι αν δεν οριστούν οι συγκεκριμένοι διαιτητές «κατά 95% θα ανέβαλλε το παιχνίδι), και όταν αυτό δεν έγινε το παιχνίδι αναβλήθηκε μετά από αίτημα της αστυνομίας.

Μελισσανίδης: “Ο ένοχος δεν μπορεί να δημιουργεί ενόχους”

Σκληρή και δεικτική ήταν η (γραπτή) απάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη στους ισχυρισμούς Μαρινάκη.

Ο επιχειρηματίας αφού χαρακτηρίζει “σενάρια επιστημονικής φαντασίας” τους ισχυρισμούς Μαρινάκη, υπενθυμίζει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βαρύνεται με 2 ποινικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, και προσθέτει ότι ο επικεφαλής του Ολυμπιακού “δείχνουν άνθρωπο σε κατάσταση πανικού” και ότι αντιλαμβάνεται “την αγωνία του εν όψει του αναμενόμενου “πορίσματος” του Αθλητικού Εισαγγελέα”, καθώς και “την ανάγκη του να στρέψει την προσοχή του κοινού σε τρίτους”, ενώ προσθέτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης “μάλλον ψάχνει για πρόθυμους ηλίθιους”, ενώ σημειώνει ότι “ο φίλαθλος κόσμος στην Ελλάδα ξέρει ότι δεν έχουμε έντιμο ποδόσφαιρο. Έχουμε ανέντιμο σύστημα. Εγκληματική οργάνωση. Πρωτάθλημα μαϊμού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με θράσος μας κάνει μαθήματα ηθικής και χτίζει την άμυνά του.”

Τέλος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρει ότι “την απάντηση στον συκοφάντη θα δώσουν τα Αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια”.

Εισαγγελέας σε “πυροσβεστικό” ρόλο

Η αντιπαράθεση Μαρινάκη – Μελισσανίδη δεν άφησε αδιάφορο τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σημιτζόγλου, ο οποίος φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να καλέσει τόσο τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και τον Γιώργο Σαρρή, την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, προκειμένου να τους κάνει συστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ