Συνεργασία Global Sustain και Social Value International

Η Global Sustain ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο κοινωνικής αξίας Social Value International, το οποίο ειδικεύεται στην εκτίμηση και ανάλυση της αξίας των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών αποτελεσμάτων που επιφέρει η δράση ενός οργανισμού.

Η Global Sustain είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρία στην Ελλάδα που γίνεται μέλος του δικτύου Social Value International.

Το Social Value International έγινε επίσης μέλος της Global Sustain, με στόχο να αξιοποιήσει τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας και δικτύωσης της Global Sustain. Μέσω του δικτύου μελών της Global Sustain, το Social Value International βρίσκει μια πλατφόρμα και ένα εκτεταμένο δίκτυο για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων και την ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία εταιρικής αξίας.

Το δίκτυο Social Value International προέκυψε μετά την ένωση των δικτύων Social Return on Investment (SROI) και Social Impact Analysts Association (SIAA). Προσφέρει ένα πλαίσιο μέτρησης, ανάλυσης και εκτίμησης της αξίας που δημιουργείται από τη λειτουργία των οργανισμών, προσφέροντας υπηρεσίες διασφάλισης, εκπαίδευσης, οργάνωσης συνεδρίων και σεμιναρίων.

Το SROI είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο μέτρησης και εκτίμησης της κοινωνικής αξίας που προκύπτει από την επιχειρησιακή λειτουργία, με τοπική δράση σε έξι χώρες. Τα μέλη του είναι άτομα και οργανισμοί, προέρχονται από 40 χώρες και ανάμεσά τους είναι σύμβουλοι επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, επενδυτές κ.α.

Το SIAA είναι ένας διεθνής οργανισμός που αποτελείται από επαγγελματίες αναλυτές της κοινωνικής αξίας των οργανισμών.

Η Global Sustain, με γραφεία σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Κολόμπο, Λονδίνο και Μελβούρνη, προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με την αειφορία. Αποστολή της είναι η δημιουργία γνώσης, η έμπνευση και η υποστήριξη εταιριών και οργανισμών στην αειφορία, μέσα από τη συμβουλευτική, την επικοινωνία, τη δικτύωση και την εκπαίδευση, με επίκεντρο το τρίπτυχο άνθρωπος – περιβάλλον – οικονομική ωφέλεια. Στα μέλη της περιλαμβάνονται εταιρίες, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ