Amadeus: Διαθέσιμοι για τους χρήστες της στην Ευρώπη οι ναύλοι της Ryanair

Η Ryanair και η Amadeus ανακοίνωσαν ότι πλέον μια ευρεία γκάμα ναύλων της αεροπορικής εταιρείας, αλλά και ο πλήρης κατάλογος βοηθητικών υπηρεσιών της, είναι διαθέσιμα στο σύστημα της Amadeus σε όλη την Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά σε μια δεκαετία που οι ναύλοι της Ryanair διατίθενται μέσα από το σύστημα της Amadeus και αυτή η δυνατότητα επιτυγχάνεται με την χρήση της πρωτοποριακής τεχνολογίας light ticketing της Amadeus.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι χρήστες της Amadeus δεν θα επιβαρύνονται με καμία χρέωση κατά τη διαδικασία της κράτησης και οι ναύλοι που θα βλέπουν στο σύστημά τους θα είναι οι ίδιοι με αυτούς που διατίθενται και στα άλλα κανάλια διανομής της Ryanair, συμπεριλαμβανομένης και της ιστοσελίδας της. Επίσης, η χρήση της πρωτοποριακής τεχνολογίας της Amadeus, σχεδιασμένη ειδικά για υβριδικές και χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, παρέχει απλότητα για τη Ryanair και τους συνεργάτες, ταξιδιωτικούς πράκτορες της Amadeus.

Σήμερα, πάνω από 70 εταιρείες χαμηλού κόστους έχουν επιλέξει την Amadeus σαν συνεργάτη διανομής μέσω του Amadeus XML link και ο αριθμός των low cost κρατήσεων που έχει πραγματοποιηθεί έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 21% κατά το 2013. Από την παρουσίασή του, το 2007, το XML link της Amadeus έχει επιτρέψει σε αεροπορικές χαμηλού κόστους να επωφεληθούν από το εύρος και την απόδοση της διανομής ταξιδιωτικών γραφείων, χωρίς την πολυπλοκότητα που παρουσιάζει η παραδοσιακή διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων για τις αεροπορικές εταιρείες.

Οι βελτιώσεις του Light Ticketing χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από μια εταιρεία χαμηλού κόστους το 2013, επιτρέποντας στα ταξιδιωτικά γραφεία να χρησιμοποιούν προκαθορισμένες διαδικασίες τιμολόγησης, όντας παράλληλα σε θέση να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της αεροπορικής από το καθορισμένο ουδέτερης διαθεσιμότητας σύστημα, να τροποποιούν PNRs και να οριστικοποιούν την διαδικασία κράτησης με την δημιουργία αριθμού εισιτηρίου, όπως ακριβώς κάνουν και κατά τη διαδικασία κράτησης σε παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ