EE: Επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εταίροι δρομολογούν επισήμως τον ευρωπαϊκό μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (ECSM ή ΕΜΑΚ) από την 1η Οκτωβρίου 2014.

Ο ΕΜΑΚ αποτελεί ουσιαστικά εκστρατεία προώθησης της ΕΕ που προάγει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για τους πολίτες και συνιστά την αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά στις απειλές στον κυβερνοχώρο, προωθώντας την ασφάλεια των δεδομένων και των πληροφοριών, την εκπαίδευση, την ανταλλαγή ορθών πρακτικών αλλά και διαγωνισμούς.

Φέτος, η επίσημη έναρξη του ΕΜΑΚ συμπίπτει με την εκδήλωση του ENISA “10 χρόνια διασφάλισης της ασφάλειας της Ευρώπης στον κυβερνοχώρο … και συνεχίζουμε!” στην έδρα της αντιπροσωπίας του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση θα τονιστεί το θέμα της “συμμετοχής του πολίτη” με εκπροσώπους από την Εβδομάδα Κώδικα, το Μεγάλο Συνασπισμό για την απασχόληση, καθώς επίσης Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους.

Ο πλήρης κατάλογος δραστηριοτήτων ΕΜΑΚ που πρόκειται να διεξαχθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει στην ενότητα “Εκδηλώσεις” του ειδικού ιστοτόπου. Αυτό ισχύει τόσο για τις διαδικτυακές δραστηριότητες όσο και εκείνες που γίνονται εκτός διαδικτύου.

Τον Οκτώβριο ο ENISA θα δημοσιεύει νέο υλικό κάθε εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ