Creta Farms: Ενισχυμένα τα αποτελέσματα εξαμήνου

Ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων παρουσίασε η Creta Farms κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας για το α’ εξάμηνο του 2014 σημείωσαν αύξηση της τάξης του 11% και ανήλθαν σε 47,8 εκ. ευρώ, έναντι 43,1 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Το λειτουργικό EBITDA της εταιρείας ανήλθε σε 7,1 εκ. ευρώ έναντι 3,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας ανάπτυξη 117% και αντιπροσωπεύοντας περιθώριο 14,8%.

Τα κέρδη μετά φόρων παρουσίασαν αύξηση από την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 16,1 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο ομίλου, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 48,4 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 11,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, ενώ το λειτουργικό EBITDA ανήλθε σε 7 εκ. ευρώ έναντι 2,6 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 172%. Τα κέρδη προ φόρων και μετά φόρων κατέγραψαν θετικά πρόσημα 0,26 εκ. ευρώ και 0,9 εκ. ευρώ αντίστοιχα.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2014 η εταιρεία επικεντρώθηκε στρατηγικά στο brand “ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ”, τη μόνη σειρά αλλαντικών με ελαιόλαδο παγκοσμίως. Οι βασικοί άξονες υποστήριξης που επιλέχθηκαν ήταν η καινοτομία – με αιχμή του δόρατος την premium σειρά “ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ Gourmet” – και η διαφήμιση. Με αυτόν τον τρόπο, το brand “ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ” κατά το α’ εξάμηνο του έτους αναπτύχθηκε με ρυθμό +21%. Η στρατηγική αυτή βοήθησε να βελτιωθεί σημαντικά η κερδοφορία κατά α’ εξάμηνο του 2014 και να ενισχυθεί περαιτέρω η πρώτη θέση στην αγορά των σούπερ μάρκετ, φτάνοντας σε μερίδιο 24,3% σε αξία.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου επηρεάστηκαν σημαντικά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις αποθήκες της εταιρείας στα μέσα Μαρτίου του 2014. Τον Αύγουστο του 2014 ολοκληρώθηκε η διαδικασία διακανονισμού της ασφαλιστικής αποζημίωσης, το συνολικό ποσό της οποίας ανήλθε σε 9,15 εκ. ευρώ και αφορά σε αναπλήρωση κατεστραμμένων αποθεμάτων, αποκατάσταση αποθηκευτικών χώρων και σε αποζημίωση της απώλειας μικτών κερδών που υπέστη η εταιρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ