ΓΕ Δημητρίου: Πουλά στην Secure Property Development το κλάδο αποθηκών και ακινήτων έναντι 15 εκατ. ευρώ

Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία ΓΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ενημέρωσε ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας της 7.7.2014 αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου αποθηκών και ακινήτων της εταιρείας και την εισφορά αυτού σε νεοϊδρυόμενη εταιρεία 100% θυγατρική της Εταιρείας.

Η ανωτέρω απόφαση ισχύει και υλοποιείται, όμως η διαδικασία της απόσχισης καθώς και αυτή της ιδρύσεως της νέας εταιρείας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η ΓΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ διαπραγματεύεται με την Secure Property Development για την εξαγορά των μετοχών της υπό ίδρυση εταιρείας στην οποία θα εισφερθεί ο κλάδος αποθηκών και ακινήτων της ΓΕ Δημητρίου ΑΕΕ ως μοναδικής μετόχου αυτής και υπεγράφη στις 7.8.2014 προσύμφωνο, όπου καθορίζονται μεταξύ άλλων οι όροι και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Το τίμημα της πώλησης των μετοχών της υπό ίδρυση εταιρείας προς τη Secure Property Development έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ αφαιρουμένων όλων των υποχρεώσεων του κλάδου που θα υφίστανται κατά το χρόνο της υπογραφής του οριστικού συμβολαίου και προσαυξημένο με τις απαιτήσεις αυτού.

Οι ποσοτικοποιημένες επιπτώσεις επί των βασικών οικονομικών μεγεθών της εταιρείας ΓΕ Δημητρίου ΑΕΕ και του ομίλου, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η απόσχιση του κλάδου  δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν στην παρούσα φάση και το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης.  Ωστόσο σήμερα είναι γνωστό ότι οι επιδράσεις από τη μεταβίβαση του κλάδου θα είναι:
– Μείωση των ενοποιημένων εσόδων κατά 1,1 εκατ. Ευρώ περίπου.
– Μείωση του δανεισμού σε ατομική και ενοποιημένη βάση κατά 13 εκατ. ευρώ περίπου.
– Βελτίωση της ρευστότητας σε ατομική και ενοποιημένη βάση κατά 2 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ