Wind: Ετοιμάζει εταιρικό ομόλογο 175 εκατ. ευρώ – Έγιναν ήδη τα πρώτα ραντεβού

Η Wind προσεγγίζει επενδυτές στο Λονδίνο προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές δανεισμού, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Η άντληση κεφαλαίων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, και κυρίως για μία πιθανή εξαγορά της Forthnet από κοινού με την Vodafone. Στα σχέδια της Wind φαίνεται επίσης πως βρίσκεται και η συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία για το ψηφιακό φάσμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Wind έχει προσλάβει την Citigroup για να προσεγγίσει επενδυτές εταιρικών ομολόγων και σύμφωνα με τραπεζική πηγή στο τέλος Ιουλίου έγιναν περίπου 50 συναντήσεις. Στόχος είναι η άντληση ενός ποσού περί τα 175 εκατ. ευρώ.

Η Wind εμφανίζει μηδενικό δανεισμό, ωστόσο το 2010 είχε προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της, αφήνοντας με.. κακές “εντυπώσεις” τους πιστωτές της.

Οι επενδυτές με τους οποίους συνομιλήσε το Reuters αναφέρουν ότι το ομόλογο της Wind θα πουληθεί μάλλον δύσκολα αν η εταιρεία παρουσιάσει ως στόχο της την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη σταθερή τηλεφωνία, παρά τις επενδύσεις στο mobile δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ