Dremel: Συμβουλές για προστασία του περιβάλλοντος στο σπίτι

Εφτά έξυπνες προτάσεις κάνει η Dremel προκειμένου οι do-it-yourself experts θα μπορέσουν να επανασχεδιάσουν το σπίτι τους ενσωματώνοντας νέες ιδέες και κάνοντας παράλληλα το καθήκον τους για το περιβάλλον.

 

Πρώτη συμβουλή: Μια μικρή δεξαμενή νερού (στέρνα) με extras

Μια μικρή δεξαμενή νερού συνίσταται να υπάρχει στο σπίτι. Αυτές που μπορείτε να αγοράσετε στα καταστήματα αν και είναι κατάλληλες, σπάνια είναι ωραίες. Για να τις κάνετε να ταιριάζουν καλύτερα με τον κήπο σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ξύλινο περίβλημα.

Εύχρηστα πολυεργαλεία, όπως το Dremel 4200, είναι ιδανικά για να κόβετε με ακρίβεια και να λειαίνετε τις ξύλινες άκρες. Είναι ισχυρά και, λόγω της μεγάλης γκάμας εξαρτημάτων που διαθέτουν, κατάλληλα για πολλαπλές χρήσεις. Μια ωραία εναλλακτική, αντί για τη μικρή δεξαμενή νερού, θα μπορούσε να είναι ένα παλιό βαρέλι κρασιού.

Θα πρέπει όμως, τόσο αυτό όσο και η δεξαμενή, να έχουν αρκετά μεγάλο άνοιγμα έτσι ώστε να μπορεί να γεμίσει νερό ένα ποτιστήρι. Ιδανικά, η δεξαμενή θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του εδάφους, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στο ξύλο να “αναπνέει” από κάτω. Ακόμα καλύτερα, τοποθετήστε γάντζους γύρω της για να κρεμάτε το ποτιστήρι και τα υπόλοιπα εργαλεία του κήπου.

Δεύτερη συμβουλή: Χρησιμοποιήστε την ηλιακή ενέργεια για να φωτίσετε το μονοπάτι προς την πόρτα του σπιτιού σας

Κρατήστε φωτεινό οποιοδήποτε μονοπάτι στον κήπο σας με οδηγό την ηλιακή ενέργεια. Τα ηλιακά φωτιστικά συγκεντρώνουν ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, κατά τη διάρκεια της ημέρας και ρίχνουν φως στα μονοπάτια του κήπου σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δημιουργήστε τις κατάλληλες εσοχές στο πλακόστρωτο εύκολα και με ακρίβεια χρησιμοποιώντας ένα μικρό κόφτη, όπως το Dremel® DSM20. Το DSM20 είναι ιδιαίτερα ισχυρό ενώ χρησιμοποιεί ένα δίσκο κοπής και όχι την κλασσική οδοντωτή λεπίδα ενός πριονιού. Με το δίσκο η δημιουργία των εσοχών γίνεται παιχνίδι. Μιας και η συσκευή δε χρειάζεται προστατευτικό κάλυμμα, ο χρήστης θα έχει πάντα μια σαφή εικόνα της γραμμής κοπής και επομένως θα μπορεί να εργαστεί με ακρίβεια. Όταν οι εσοχές δημιουργηθούν τα ηλιακά φωτιστικά μπορούν να τοποθετηθούν. Φωτίζουν το δρόμο και είναι εντυπωσιακά σε εμφάνιση.

 

Τρίτη συμβουλή: Πείτε αντίο στη βρύση που στάζει

Οι βρύσες που στάζουν ευθύνονται για την απώλεια πολλών λίτρων πολύτιμου πόσιμου νερού ανά έτος. Η αντιμετώπιση του προβλήματος δε θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη. Αφαιρέστε το ρυθμιστή ροής, βάλτε τον σε ξύδι μέχρι να φύγουν τα άλατα και τοποθετήστε τον ξανά στην αρχική του θέση. Για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την κατανάλωση του νερού, μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα μια συσκευή οζονισμού, η οποία προσθέτει οξυγόνο στο νερό.

 

Τέταρτη συμβουλή: Παντζούρια για σταθερή θερμοκρασία

Τα παντζούρια κρατούν το κρύο έξω από το σπίτι το χειμώνα ενώ το καλοκαίρι βοηθούν να διατηρούνται δροσερά τα δωμάτια. Μπορείτε να σχεδιάσετε και να φτιάξετε τα δικά σας παντζούρια έτσι ώστε να ταιριάζουν στο στυλ σας. Ζητήστε το κατάλληλο ξύλο, για παράδειγμα ξύλο οξιάς, από τον προμηθευτή σας και κόψτε το στο κατάλληλο μέγεθος με ένα μικρό κόφτη όπως το Dremel® DSM20. Τα παντζούρια πρέπει να είναι αδιάβροχα για να διασφαλιστεί ότι δε θα στραβώσουν. Μετά φτιάξτε τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Εάν θέλετε να δώσετε στα πατζούρια μια διαφορετική εμφάνιση, χαρακτηριστική του προσωπικού σας στυλ, διακοσμήστε το ξύλο πριν το τοποθετήσετε, χρησιμοποιώντας ένα πρακτικό πολυεργαλείο όπως το Dremel 4200 με το εξάρτημα πλάνης.

 

Πέμπτη συμβουλή: Το κομπόστ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Η διαδικασία της κομποστοποίησης έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία φυσικού λιπάσματος και θρεπτικών συστατικών με τα οποία τρέφονται τα έντομα. Μια απλή, ξύλινη κατασκευή κομποστοποίησης μπορεί να δημιουργηθεί γρήγορα και εύκολα. Κόψτε ξύλινες σανίδες στο μέγεθος που επιθυμείτε με ένα εργαλείο όπως το Dremel Multi-Max MM40 και βιδώστε τις έτσι ώστε να σχηματίζουν ορθές γωνίες. Οι αιχμηρές άκρες και οι ακίδες που προεξέχουν μπορούν εύκολα να λειανθούν με ένα πολυεργαλείο σαν το Dremel 3000.

Όταν προετοιμάζετε το βιολογικό σας κομπόστ βεβαιωθείτε ότι τοποθετήσατε ένα στρώμα φύλλων και βιολογικών αποβλήτων και μη ξεχνάτε να το αναποδογυρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αέρα και θα παράσχει ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στα έντομα και τα σκουλήκια. Πλέον είστε σχεδόν έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό, φυσικό σας λίπασμα στον κήπο σας.

 

Έκτη συμβουλή: Φορτίστε τις μπαταρίες του εξοπλισμού σας έξυπνα

Φορτίζοντας τις μπαταρίες των εργαλείων που χρησιμοποιείτε στο σπίτι και στον κήπο σας μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. Οι χρεώσεις για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος ποικίλουν ανάμεσα στις διαφορετικές ώρες της μέρας και της νύχτας. Μόλις μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση χρημάτων φορτίζοντας τις μπαταρίες σε ώρες εκτός αιχμής. Επιπλέον, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, όπως αυτές που χρησιμοποιεί το Dremel 8200, δεν αποφορτίζονται ακόμα και αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο καιρό.

 

Έβδομη συμβουλή: Η μόνωση της οροφής διατηρεί το σπίτι ζεστό

Το χειμώνα, μια οροφή με καλή μόνωση διατηρεί τη θερμότητα και δεν επιτρέπει στην υγρασία να διεισδύσει στο χώρο. Για να μονώσετε την οροφή σας επαρκώς, απλά «ντύστε» τις δοκούς με μονωτικά υλικά και βεβαιωθείτε ότι η κατασκευή είναι αεροστεγής χρησιμοποιώντας συνδετήρες, ειδικά φύλλα και κολλητική ταινία. Για να φτιάξουμε την ξύλινη υποδομή κόβουμε σανίδες στο κατάλληλο μέγεθος χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό πολυεργαλείο όπως το Dremel 3000 και τις τοποθετούμε σε ορθή γωνία σε σχέση με τις δοκούς της οροφής. Για να επιστρώσουμε το μονωτικό υλικό, κόβουμε με πριόνι μια γυψοσανίδα στο κατάλληλο μέγεθος και την τοποθετούμε στην υποδομή. Με αυτόν τον τρόπο θα διαχωρίσουμε τις περιοχές θερμοκρασίας και θα μειώσουμε ακόμα περισσότερο το κόστος θέρμανσης.

 

Μια επιπλέον συμβουλή: Δημιουργήστε νέα αντικείμενα χρησιμοποιώντας τα παλιά

Το μόνο που χρειάζεται για να δώσουμε στα παλιά μας έπιπλα νέα πνοή ζωής είναι να ακολουθήσουμε μερικά εύκολα βήματα. Ένα παλιό μπαούλο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πολυθρόνα καλύπτοντάς το με αφρολέξ και προσθέτοντας πόδια. Δύο παλιές καρέκλες μπορούν εύκολα να κλέψουν την παράσταση σαν παγκάκι κήπου, εφόσον χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη επιφάνεια για να τις συνδέσετε. Οι παλιές κρεμάστρες εάν κοπούν στα δύο και βιδωθούν σε μια ξύλινη επιφάνεια δημιουργούν ένα νέο ράφι για παλτά. Γι αυτό το λόγο, όταν καθαρίζετε την αποθήκη σας να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, καθώς παλιά, παραμελημένα έπιπλα μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αντικείμενα που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και ιδέες υπάρχουν στο κανάλι της Dremel στο Youtube.

 

Και διαγωνισμός

Η Dremel για να προβάλλει την πολυχρηστικότητα και την ευελιξία των εργαλείων της, ανακήρυξε το 2014 ως έτος της πολυχρηστικότητας (year of versatility). Στο πλαίσιο αυτό, οι πελάτες και οι φίλοι της Dremel έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και να κερδίζουν ένα σετ εργαλείων Dremel, το οποίο περιλαμβάνει τα κορυφαία πολυχρηστικά εργαλεία Dremel DSM20, Dremel 4200, Dremel VersaFlame, Dremel 8200 και πολλά άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του διαγωνισμού ή να σκανάρουν το QR code που υπάρχει στα φυλλάδια και τις συσκευασίες Dremel.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να γράψουν το δικό τους σλόγκαν που θα τονίζει την ευελιξία και την πολυχρηστικότητα των εργαλείων Dremel, με στόχο να κερδίσουν ένα κιτ αξίας 700 ευρώ, το οποίο περιέχει μερικά από τα κορυφαία προϊόντα Dremel. Ο διαγωνισμός διαρκεί έξι μήνες και κάθε μήνα θα υπάρχει ένας νικητής.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη διεύθυνση www.dremeleurope.com/VTS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ