CPI: Ενίσχυση μεγεθών και πέρασμα σε κέρδη

Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι οικονομικοί δείκτες της CPI κατά το εννεάμηνο 1/7/2013 – 31/3/2014, διάστημα κατά το οποίο η εταιρεία επέστρεψε σε κερδοφορία.

 

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 3% και διαμορφώθηκε σε 10,4 εκατ. ευρώ, έναντι 10,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η αύξηση αυτή προήλθε σε μεγάλο ποσοστό, σύμφωνα με την εταιρεία, από την αύξηση του μεριδίου της CPI στην αγορά της εκτύπωσης και της εκπαίδευσης (Projectors και Interactive Boards) καθώς και την αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες.

Θετικό πρόσημο είχε και η μικτή κερδοφορία της εταιρείας παρουσιάζοντας αύξηση 11% αφού διαμορφώθηκε σε 2,52 εκατ. ευρώ έναντι 2,26 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο. Η αύξηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του ποσοστού μικτού κέρδους σε 24,1% από 22,4% την περσινή περίοδο.

Περαιτέρω μείωση παρουσίασε και ο τραπεζικός δανεισμός (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος) σε ποσοστό 15%, καθώς διαμορφώθηκε σε 3,16 εκατ. ευρώ από 3,7 εκατ. ευρώ.

Τέλος τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 100 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 503 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ