Πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής σε θέματα εξωστρέφειας ξεκινά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην Πάτρα, με βασικό στόχο να προσφέρει νέες λύσεις και κατευθύνσεις σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για να αναβαθμίσουν και να εξελίξουν την επιχείρησή τους, με κατεύθυνση προς τις διεθνείς αγορές.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2014 και θα αφορά αρχικά 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες από τον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Μέσα από το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις για την αξιολόγηση της εξαγωγικής ετοιμότητας και τον προγραμματισμό της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.
Παράλληλα, θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων πάνω σε πρακτικά θέματα εξωστρέφειας. Για την υλοποίηση του προγράμματος και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις, συνολικά 160 εκπαιδευτικών ωρών:
- H πρώτη θα περιλαμβάνει ομαδική συμβουλευτική και εκπαίδευση με θεματικές ενότητες όπως, διείσδυση στις παγκόσμιες αγορές, διάγνωση επιπέδου εξαγωγικής ετοιμότητας, εξαγωγικό μάρκετινγκ.
- H δεύτερη θα αφορά ατομική συμβουλευτική πάνω σε ζητήματα όπως η υφιστάμενη κατάσταση στην επιχείρηση, η ανάλυση δυνατών και αδύνατων σημείων, ευκαιριών και απειλών και η διαμόρφωση πλαισίου εξωστρεφούς προσανατολισμού.
Η ομαδική συμβουλευτική και εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Παρασκευή και Σάββατο του μήνα στους χώρους της ΕΕΔΕ στην Πάτρα και θα διαρκέσει συνολικά δύο μήνες, ενώ η ατομική συμβουλευτική θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της κάθε επιχείρησης, ύστερα από συνεννόηση με τον εξειδικευμένο σύμβουλο.
Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Το πρόγραμμα, εντάσσεται στην πλατφόρμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας "εφοδιΑΖουμε", ενός συνόλου πρωτοβουλιών που προσφέρουν υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους, επιχειρήσεις και παραγωγούς κριθαριού και υλοποιούνται σε όλες τις πόλεις που βρίσκονται οι μονάδες της εταιρίας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.