Amadeus – Southwest Airlines: Συμφωνία για ενιαίο σύστημα κρατήσεων

Η Southwest Airlines και το Amadeus IT Group ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή κοινής συμφωνίας για τη λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus, η οποία θα υποστηρίζει τις εσωτερικές πτήσεις του αερομεταφορέα.

Η λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus υποστηρίζει ήδη τις διεθνείς πτήσεις της εταιρίας και η Southwest είχε εκφράσει την επιθυμία να λειτουργεί με ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων, καθώς με την εξαγορά της AirTran και την έναρξη των διεθνών πτήσεών της λειτουργούσε με πολλαπλά συστήματα. Μετά από μήνες επεξεργασίας, η αεροπορική εταιρία επέλεξε τη λύση Altéa της Amadeus με βάση το επιτυχές διεθνές λανσάρισμα και τις μελλοντικές του δυνατότητες.

Σύντομα στα επόμενα χρόνια, η Southwest και η Amadeus θα συνεργαστούν για να περάσουν σε ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων. Μέχρι τότε, ο αερομεταφορέας θα συνεχίσει με δύο πλατφόρμες κρατήσεων, μετά την παύση εργασιών της AirTran τον Δεκέμβριο του 2014.

Ύστερα από δύο χρόνια προετοιμασίας, η Southwest άρχισε την πώληση διεθνών δρομολογίων τον Ιανουάριο του 2014 χρησιμοποιώντας τη λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus. Η αεροπορική εταιρία θα ξεκινήσει τις διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου 2014.

Η Amadeus είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων πληροφορικής για την ταξιδιωτική και την τουριστική βιομηχανία, με μια γκάμα λύσεων νέας γενιάς και με τη μεγαλύτερη βάση πελατών για τα συστήματα εξυπηρέτησης επιβατών των αεροπορικών εταιριών.

Το σύστημα κρατήσεων της Amadeus χρησιμοποιούν περισσότερες από 100 αεροπορικές εταιρίες με έδρα κυρίως την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Με την εφαρμογή της συμφωνίας, η Southwest θα γίνει ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας – συνεργάτης της Amadeus στα πληροφοριακά συστήματα παγκοσμίως, από πλευράς αριθμού επιβατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ