ΥΔΜΗΔ: Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό συνέδριο για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την ΑνοιχτήΔιακυβέρνηση (Open Government Partnership – OGP), που πραγματοποιείται στο Δουβλίνο το διήμερο 8 και 9 Μαΐου, η Ελλάδα συμμετέχει με αντιπροσωπεία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

Ειδικότερα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ως επίσημη εκπρόσωπος της χώρας στο OGP και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο συνέδριο, παρουσίασε την πολιτική και τις βασικέςδράσεις που έχει προωθήσει η χώρα μας στην ανοικτήδιακυβέρνηση.

Ιδιαίτερα θετική, σύμφωνα με το υπουργείο, ήταν η ανταπόκριση στην παρουσίαση σημαντικών επιτευγμάτων της χώρας μας για τη διαφάνεια και τη συμμετοχικότητα όπως το “Διαύγεια”, που αποτελεί τη νέα πολιτική που προωθεί το υπουργείο για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας.

 

Επίσης παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ΑνοικτήΔιακυβέρνηση2014 –2016, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση ), αλλά και τη διαδικασία ευρείας διαβούλευσης και συνεργασίας του υπουργείου με τους κοινωνικούςφορείς για τη συν-διαμόρφωση του σχεδίου δράσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ