Mobile Technology: Νέα δυνατότητα OCR στα φορητά τερματικά της

Τη νέα δυνατότητα OCR (Optical Character Recognition) πρόσθεσε η Mobile Technology στα φορητά τερματικά της, με την προσθήκη μιας ειδικής εφαρμογής που προσφέρει νέες υψηλού επιπέδου δυνατότητες στους χρήστες επαγγελματικών φορητών τερματικών.

 

Η εφαρμογή OCR δίνει τη δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων και μετατροπής εγγράφων σε κείμενο ηλεκτρονικής μορφής. Πρόκειται για add on εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί στα φορητά τερματικά που διαθέτουν imager ή κάμερα.

 

Με τη χρήση κάμερας ή imager που υπάρχει στο τερματικό, γίνεται λήψη φωτογραφίας του εγγράφου το οποίο στη συνέχεια, μέσω του OCR, μετατρέπεται σε ηλεκτρονικό κείμενο, με δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας.

 

 

Οι εφαρμογές

 

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, έγγραφα όπως διαβατήρια, αποδείξεις, επαγγελματικές κάρτες, τιμολόγια κτλ μπορούν να καταχωρηθούν ή και να επεξεργαστούν πλέον ψηφιακά πολύ γρήγορα. Η αυτόματη εισαγωγή εγγράφων ανοίγει μια πλειάδα εφαρμογών και χρήσεων από τις επιχειρήσεις προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες τους.

 

Πολλά υποσχόμενο είναι το OCR και στον τομέα ιχνηλασιμότητας τροφίμων. Η εφαρμογή μπορεί να καταγράφει αριθμό παρτίδας, ημερομηνία λήξης, παραγωγής κτλ δίνοντας μεγάλο εύρος πληροφοριών και τη δυνατότητα επεξεργασίας τους.

 

Οι πιο διαδεδομένες χρήσεις για το OCR είναι:

 

– Εισαγωγή και επεξεργασία δεδομένων για business documents, όπως λογαριασμούς, διαβατήρια, τιμολόγια, λογαριασμούς τραπέζης, αποδείξεις, καρτέλες πελατών, πινακίδες αυτοκινήτων.

– Εξαγωγή πληροφοριών από ασφαλιστικά έγγραφα

– Εξαγωγή λίστας επαγγελματικών καρτών σε λίστα επαφών.

 

Επίσης, η εφαρμογή OCR περιλαμβάνει πλήρες SDK (Software Development Kit) ώστε να ενσωματώνεται σε οποιαδήποτε custom εφαρμογή με την κατάλληλη παραμετροποίηση.

 

 

H εταιρεία

 

Η Mobile Technology δραστηριοποιείται στον τομέα συστημάτων συλλογής δεδομένων και φορητών υπολογιστικών συστημάτων για επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Οι λύσεις και τα προϊόντα της περιλαμβάνουν τιμολόγηση επί αυτοκινήτου, παραγγελιοληψία / merchandising, proof of delivery, field Service, διαχείριση αποθηκευτικών χώρων, λιανική, RFID κ.α.

Προσφέρει πανελλαδική κάλυψη μέσω δικτύου συνεργατών, συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες όπως οι INTERMEC, HONEYWELL και VOCOLLECT και παρέχει τεχνική υποστήριξη από τα γραφεία της στην Ελλάδα για όλα τα προϊόντα που διαθέτει. Πελάτες της είναι οι σημαντικότερες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ