Lenovo: Εξαγοράζει τη Motorola Mobilty έναντι 2,91 δισ. δολαρίων

Την πώληση της Motorola Mobilty στη Lenovo επιβεβαίωσε και επίσημα πριν από λίγο η Google, με το τίμημα να ανέρχεται στα 2,91 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 660 εκατ. δολάρια είναι σε μετρητά, 750 εκατ. δολάρια θα είναι σε μετοχές της κινεζικής εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο 1,5 δισ. δολάρια θα καταβληθεί σε βάθος τριετίας.

 

Με βάση τη συμφωνία, η Google διατηρεί την κυριότητα των περισσότερων πατεντών της Motorola (για τις οποίες και είχε εξαγοράσει την εταιρεία), ωστόσο 2000 από τις πατέντες της Motorola, καθώς και το δικαίωμα χρήσης των εμπορικών σημάτων της εταιρείας περνάνε στη Lenovo.

 

Σημειώνεται ότι η Lenovo το 2005 είχε προχωρήσει σε άλλη μία σημαντική εξαγορά, αυτή του τμήματος προσωπικών επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών της IBM, γεγονός που της έδωσε σημαντικό μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά παγκοσμίως, ενώ κάτι παρόμοιο φιλοδοξεί να κάνει τώρα και στην αγορά κινητών τηλεφώνων με την εξαγορά της Motorola Mobilty καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Google, η εταιρεία έχει εξαιρετική αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής Android smartphones στις ΗΠΑ και ο τρίτος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων (ανεξαρτήτως λειτουργικού) στη λατινική Αμερική.

 

Τέλος, η ανακοίνωση της Google σημειώνει ότι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, καθώς αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από της αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ και της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ