Amazon: Σε απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη Γερμανία

Σε απεργία προχώρησαν σήμερα, Δεύτερα, οι εργαζόμενοι στο γερμανικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρείας Amazon.com, διαμαρτυρόμενοι για τη μισθολογική τους κατάσταση

Συγκεκριμένα, το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi ανακοίνωσε ότι η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στα κέντρα υποδομής στη Λειψία και στο Μπαντ Χέρσφελντ και για πρώτη φορά στο Γκράμπεν. Παράλληλα, αντιπροσωπεία Γερμανών εργαζομένων θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην έδρα της εταιρείας στο Σιάτλ με τη βοήθεια των συνδικάτων των αμερικανικών εργαζομένων.

Το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi, που είχε προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμο να κηρύξει απεργία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, έχει οργανώσει απεργίες φέτος για να ασκήσει πιέσεις στην Amazon.com να αποδεχτεί συλλογικές διαπραγματευτικές συμφωνίες στα τμήματα ταχυδρομικών παραγγελιών και λιανεμπορίου. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία επιμένει να θεωρεί το προσωπικό στα κέντρα της στη Λειψία και την Μπαντ Χέρσφελντ εργαζόμενους σε κέντρα υποδομής και υποστηρίζει ότι αμείβονται υψηλότερα του μέσου όρου που ισχύει για τη βιομηχανία.

Σημειώνεται ότι η Amazon.com απασχολεί περίπου 9.000 υπαλλήλους στη Γερμανία και το Verdi έχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ