ΔΑΑ: “Άνοιξε τις πόρτες του” σε φοιτητές για τις Business Days 2013

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών επισκέφθηκαν πριν λίγες ημέρες 50 περίπου φοιτητές και απόφοιτοι σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, οικονομικών και άλλων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο του θεσμού “Business Days“, και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, αλλά και να συνομιλήσουν με τα ανώτατα στελέχη της επιχείρησης.

Τους νέους καλωσόρισε ο Βασίλειος Φοντριέ, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του ΔΑΑ, ο οποίος τόνισε ότι η διοίκηση του αερολιμένος υποστηρίζει την προώθηση των Business Days και όλων των θεσμών που αναδεικνύουν την σταδιοδρομία των χαρισματικών νέων ανθρώπων της χώρας. Στη συνέχεια ο B. Fondrier παρουσίασε τη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γρηγόρη Πραστάκου, για τη συμβολή του “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην ελληνική και τοπική οικονομία και απαρίθμησε έξι παράγοντες για την επιτυχημένη πορεία του αεροδρομίου:
– Το ανθρώπινο δυναμικό, από τη διοίκηση και τα υψηλόβαθμα στελέχη μέχρι το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό.
– Η ικανοποιητική λειτουργία του μοντέλου Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.
– Προσήλωση στο εταιρικό όραμα και αποστολή, εστίαση στις αναγνωρισμένες αξίες της επιχείρησης.
– Πιστή εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης του ΣΕΒ.
– Εφαρμογή επίκαιρων και ευέλικτων επιχειρηματικών προγραμμάτων.
– Έγκαιρη προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και εκμετάλλευση αναδυόμενων ευκαιριών.

Business Days 2013 AIAirport-8476

Από την πλευρά του ο Ιορδάνης Λαδόπουλος, καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχιερήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανωτής του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, στο πλαίσιο του οποίου διεξάγονται οι Business Days, αφού ευχαρίστησε το αεροδρόμιο και τη διοίκησή του για τη φιλοξενία και την υποστήριξη, τόνισε ότι ο θεσμός των Business Days επιχερεί να καλύψει το “κενό” μεταξύ εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, φέρνοντας τους φοιτητές σε επαφή με τον τρόπο που οργανώνονται και λειτουργούν μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα.

Business Days 2013 AIAirport-8432

Στη συνέχεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες φοιτητές και απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου από τον Αερολιμενάρχη Νίκο Ιωσήφ, ενώ ομιλίες παρέθεσαν οι: Απόστολος Κονταξής (Διευθυντής Επιβατών και Επιχειρηματικού Μάρκετινγκ), Ιωάννης Μετσοβίτης (Διευθυντής Αεροπορικών Υπηρεσιών), Charles Michael O’Connor (Διευθυντής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος), Παναγιώτης Μιχαλαρογιάννης (Διευθυντής Λογιστηρίου), Κώστας Θεοδωρογιαννόπουλος (Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών), Αθανάσιος Γυφτάκης (Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας), Γεωργία Στεργιοπούλου (Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού).

Business Days 2013 AIAirport-8485

Ο θεσμός των “Business Days” ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Ι. Λαδόπουλου στην τότε ΑΣΟΕΕ και κράτησε μέχρι την αποχώρησή του από τη Σχολή πριν μερικά χρόνια. Η διοργάνωση των Business Days αναβίωσε και πάλι τον Μάιο του 2013, αυτή τη φορά όχι μόνο για τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με επισκέψεις στην EY, στον ΟΤΕ, στην Accenture, στα Ελληνικά Πετρέλαια, στην Novartis – Φαμάρ, στο Πλαίσιο και στην Google Ελλάδος, ενώ μέσα στον Οκτώβριο διοργανώθηκαν τέσσερεις επισκέψεις σε Grant Thorton, iSquare, Upstream και Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, μετά από αιτήσεις στο πρόσφατο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, μιας και το κεντρικό μήνυμα του προγράμματος των “Business Days” είναι “Αναζητώντας την Αριστεία“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ