Coca-Cola 3Ε: Νέα διάκριση εταιρικής υπευθυνότητας

Μία ακόμα σημαντική διάκριση απέσπασε στα φετινά αριστεία εταιρικής υπευθυνότητας το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Αποστολή Νερό” που υλοποιούν από το 2006 από κοινού η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas.

Η βράβευση αφορά στη διαρκή και ουσιαστική συμβολή του προγράμματος στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, προστασίας και αποκατάστασης της καλής οικολογικής κατάστασης υγροτόπων και παράκτιων οικοσυστημάτων καθώς και ευαισθητοποίησης πολιτών για τη σημασία της ορθολογικής χρήσης του νερού.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα “Αποστολή Νερό” διακρίθηκε με το “Αριστείο στον Τομέα Περιβάλλον” στην κατηγορία Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Σημαντικά αποτελέσματα
Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων:
– Εξοικονόμηση 20 εκατ. λίτρων νερού ετησίως σε 19 νησιά των Κυκλάδων και 4 νησιά των Δωδεκανήσων με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας, μέσω της εγκατάστασης και επισκευής 46 συστημάτων συλλογής όμβριων υδάτων, ωφελώντας άμεσα 36.900 κατοίκους των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.
– Εκπαίδευση 175 τεχνιτών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στην κατασκευή και συντήρηση των συστημάτων συλλογής όμβριων υδάτων.
– Εκπαίδευση για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων 5.558 μαθητών και καθηγητών μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Το Δώρο της Βροχής“.
– Πραγματοποίηση 44 καθαρισμών παραλιών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 12.000 εθελοντών, οι οποίοι συγκέντρωσαν περισσότερους από 9,1 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών και 9,1 τόνους απορριμμάτων. Συνολικά, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός 63,7 χλμ. παραλιών.
– Δημιουργία εθελοντικών ομάδων στην Κρήτη, την Πάρο και τη Λέσβο, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παρακολούθηση της οικολογικής κατάστασης των υγροτόπων των νησιών.
– Yλοποίηση μαθητικού διαγωνισμού «Υγρότοποι: Μια ιστορία για το νησί μου», όπου 1.500 μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της προστασίας των υγροτόπων και περίπου 500 μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό δημιουργώντας 27 videos και 108 ιστορίες σχετικά με τη σημασία των υγροτόπων.
– Ενημέρωση περισσότερων από 6,5 εκατ. πολιτών για την ορθολογική χρήση του νερού.

Η διάκριση στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελεί τη δεύτερη αναγνώριση των αποτελεσμάτων του προγράμματος φέτος, σε συνέχεια της διάκρισης στα Ευρωπαϊκά Βραβεία ΕΚΕ τον Ιούνιο.

Και δωρεά 1 εκατ. δολαρίων

Νίκος Ιωάννου_454*280_coca_cola_454x280Ο Νίκος Ιωάννου, διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Ο Νίκος Ιωάννου, διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα αυτή διάκριση, σημειώνοντας ότι: “Το πρόγραμμα ‘Αποστολή Νερό’ έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, τόσο για τα ουσιαστικά αποτελέσματά του στο περιβάλλον και ειδικότερα στην προστασία του νερού, ενός από τους πολυτιμότερους φυσικούς πόρους της χώρας που αποτελεί πρώτη ύλη των προϊόντων μας, όσο και στην καλλιέργεια και ενίσχυση της συνείδησης όλων μας για την ανάγκη προστασίας αυτών.

Η διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί βασική αρχή για την εταιρεία μας και διέπει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, από την ίδρυσή μας το 1969, και είμαστε υπερήφανοι που οι πρωτοβουλίες μας αναγνωρίζονται από καταξιωμένους θεσμούς, ενθαρρύνοντάς μας να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας”.

Επίσης, η Νεκταρία Μητράκου, διευθύντρια επικοινωνίας της Coca-Cola για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, σημείωσε σχετικά τα εξής: “Η φετινή αναγνώριση της συνεχούς μας προσπάθειας και δέσμευσης για την προστασία των πολύτιμων υδάτινων πόρων της Ελλάδας αποτελεί τιμή και μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά.

Στόχος μας είναι μέχρι το 2020 να αναπληρώσουμε στις τοπικές κοινωνίες την ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας.

Το πρόγραμμα ‘Αποστολή Νερό’, το οποίο έχουμε ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια με τη δωρεά 1 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα της Coca-Cola στην Ατλάντα, έχει ήδη βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων Ελλήνων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική τα επόμενα χρόνια”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ