Τέταρτη χρονιά ανάπτυξης για την Deloitte

Η αυξημένη ζήτηση για ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πελάτες, βρήκε για τέταρτη συνεχή χρονιά τη Deloitte σε ανάπτυξη, με τα έσοδα των εταιριών-μελών της Deloitte να φθάνουν τα 32,4 δισ. δολ. για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2013.

Το δίκτυο της Deloitte παρουσίασε υγιή ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους και τις γεωγραφικές περιοχές λόγω της ισχυρής ζήτησης για τις υπηρεσίες της, καθώς οι πελάτες αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα και πρωτόγνωρες σύνθετες καταστάσεις.  

Η Deloitte έκανε σχεδόν 30 στρατηγικές εξαγορές μικρότερων εταιριών υπηρεσιών, σε βασικούς τομείς ικανοτήτων και περιοχές, σηματοδοτώντας μια σημαντική επένδυση στο μέλλον για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Deloitte απέκτησε την πλειοψηφία της Monitor, μίας από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρίες στον κόσμο, τοποθετώντας το δίκτυο της Deloitte ως έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι εξαγορές θα εξακολουθήσουν να αποτελούν προτεραιότητα για την επιχειρηματική στρατηγική της Deloitte το οικονομικό έτος 2014.

Ανάπτυξη ανά γεωγραφική περιοχή
– Η Αμερικανική ήπειρος αναδείχθηκε ηγέτης στην ανάπτυξη των γεωγραφικών περιοχών με ποσοστό ανάπτυξης 6,3% σε τοπικό νόμισμα και ισχυρότερη ανάπτυξη στη Χιλή (18,1%) και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (LATCO) (14,3%).

– Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (EMEA) αναπτύχθηκαν κατά 5,6% με την εταιρεία μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου να βιώνει σταθερή ανάπτυξη της τάξεως του 8%, παρά το δυσχερές οικονομικό κλίμα. Οι εταιρίες μέλη της Deloitte στη Μέση Ανατολή και τη Τουρκία δημοσίευσαν ισχυρή διψήφια ανάπτυξη, οδηγούμενη σε μεγάλο βαθμό από τις φορολογικές και συμβουλευτικές επιχειρήσεις.

– Η περιοχή Ασίας και Ειρηνικού παρουσίασε ανάπτυξη 3,1% σε τοπικό νόμισμα με την Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Κορέα και την Ιαπωνία να εμφανίζουν σταθερή ανάπτυξη, καθεμία ίση ή μεγαλύτερη από 6,5 %.

Ανάπτυξη ανά Υπηρεσία και Κλάδο
– Η ανάπτυξη στις Συμβουλευτικές υπηρεσίες (Consulting) το οικονομικό έτος 2013 ήταν πολύ σημαντική σε όλες τις περιοχές, 8,7% σε τοπικό νόμισμα. Η ανάπτυξη δείχνει μια προθυμία από τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν και να επενδύσουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μέσα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, η ζήτηση για υπηρεσίες Ανθρωπίνου Κεφαλαίου και υπηρεσίες Στρατηγικής και Λειτουργίας ήταν η μεγαλύτερη.

– Οι Χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες (Financial Advisory) σημείωσαν ανάπτυξη 6,7%. Η ζήτηση που οδηγείται από την αγορά είχε ως αποτέλεσμα σημαντική ανάπτυξη των υπηρεσιών Εξαγορών & Συγχωνεύσεων (Μergers & Acquisitions), Οικονομικού Εμπειρογνώμονα σε επιχειρηματικές διαφορές και των υπηρεσιών Αναδιάρθρωσης & Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (Corporate Recovery), οδηγούμενες από την οικονομική κρίση σε πολλές περιοχές του κόσμου.

– Οι Ελεγκτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες Διαχείρισης και Ελέγχου Επιχειρηματικών Κινδύνων (AERS) σημείωσαν ανάπτυξη συνολικά 2,9%. Οι υπηρεσίες Διαχείρισης και Ελέγχου Επιχειρηματικών Κινδύνων παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού και σημαντική ανάπτυξη στις περιοχές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Αμερικής.

– Οι Φορολογικές και Νομικές υπηρεσίες (Tax and Legal) αναπτύχθηκαν κατά 5,6%, μια σταθερή ανάπτυξη η οποία αφορά όλες τις περιοχές και όλες τις επιμέρους υπηρεσίες.

Επένδυση σε Ανθρώπινο Δυναμικό Παγκοσμίου Επιπέδου
Ακολουθώντας την επιτυχία της επένδυσης της αμερικανικής εταιρείας μέλους του δικτύου της Deloitte στο Deloitte University (DU), το οποίο εγκαινιάστηκε στο Westlake του Τέξας το φθινόπωρο του 2011, το Deloitte University EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) (DU EMEA) ξεκίνησε το καλοκαίρι και προσφέρει προγράμματα μοναδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της περιοχής. Περισσότεροι από 50.000 επαγγελματίες της Deloitte από 70 χώρες έχουν περάσει από το DU του Westlake.

Το οικονομικό έτος 2013, το δίκτυο προσέλαβε 51.400 επαγγελματίες και το συνολικό εργατικό δυναμικό της Deloitte αυτή τη στιγμή ξεπερνά τους 200.000 επαγγελματίες, ορόσημο για τον οργανισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ