Intracom Defense: Νέα σύμβαση με την Raytheon

Nέα σύμβαση με τη Raytheon στο πρόγραμμα του πυραύλου επιφανείας – αέρος ESSM (Evolved SeaSparrow Missile) του NATO υπέγραψε η Intracom Defense (IDE), μέλος της Intracom Συμμετοχών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία ύψους 3,3 εκατ. δολ. αφορά στην παραγωγή ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της μονάδας καθοδήγησης του πυραύλου και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015. H IDE συμμετέχει στο πολυεθνικό πρόγραμμα ESSM από το 1995 όταν ανέλαβε τη σχεδίαση, ανάπτυξη και στη συνέχεια την παραγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων του.

“Ο πύραυλος ESSM είναι αποτέλεσμα διακρατικής συμφωνίας ανάπτυξης και παραγωγής, που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία αμυντικών βιομηχανιών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και αποτελεί άριστο παράδειγμα συνδυασμού ενός επιχειρησιακά επιτυχημένου οπλικού συστήματος με διευρυμένη εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή”, ανέφερε σχετικά ο Γεώργιος Τρουλλινός, διευθύνων σύμβουλος της IDE.

Η συμμετοχή της IDE στο πρόγραμμα του ESSM αποτυπώνεται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από το ύψος των συμβάσεων που έχει υλοποιήσει και το οποίο ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. δολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ