Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη Visa Europe

Η Visa Europe ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Nicolas Huss στη θέση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Θα ξεκινήσει τη συνεργασία του με την εταιρεία, την 1η Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα στέλεχος 48 ετών που προέρχεται από το Apollo Group, όπου κατείχε τη θέση του chief executive avant, για την Ισπανία και την Ιρλανδία. Στα καθήκοντά του, περιλαμβανόταν η εποπτεία των καταναλωτικών πιστώσεων της Apollo Global Management.

Πριν από τη συνεργασία του με την Apollo, υπήρξε στέλεχος της Bank of America, κατέχοντας τη θέση του MBNA european collections & portfolio optimization executive, για τις πιστωτικές κάρτες. Πέραν των αρμοδιοτήτων του στις υπηρεσίες πιστωτικών καρτών στην Ισπανία, ήταν επικεφαλής του τομέα εισπράξεων για την Ευρώπη (Αγγλία, Ιρλανδία και Ισπανία).

Έχει εμπειρία άνω των 20 ετών στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της GE Money στην Ισπανία, και κατείχε αρκετές θέσεις σε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, για την GE Capital. Υπήρξε επίσης μέλος του Δ.Σ. σε μία σειρά κοινοπραξιών με τις τράπεζες της Ισπανίας, και μέλος του Δ.Σ. της GEC SAS (GE France Financial Entities Holding).

Γνωρίζει τη γαλλική, την αγγλική και την ισπανική γλώσσα, ενώ το ιστορικό του περιλαμβάνει επίσης ανάπτυξη επιχειρήσεων και δημιουργία πολυπολιτισμικών ομάδων. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, με πτυχίο Νομικής και Master’s στις πολιτικές επιστήμες και στη διακυβέρνηση.

Μετά από 7,5 χρόνια στη ίδια θέση της Visa Europe, ο απερχόμενος Peter Ayliffe λήγει τη συνεργασία του στο τέλος του Σεπτεμβρίου, για να επικεντρωθεί σε νέες, μη εκτελεστικές δραστηριότητες. Κατά τη θητεία του στη Visa Europe, η συνολική δαπάνη σε κάρτες Visa ανήλθε από 1 ευρώ ανά 11 ευρώ δαπάνης, σε 1 ευρώ ανά 6,75 ευρώ δαπάνης.

Οι δαπάνες σε κάρτες Visa στα σημεία πώλησης διπλασιάστηκαν. Ο αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από το αποκλειστικά ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών της Visa, την εκτέλεση του οποίου επόπτευσε ό ίδιος, ανήλθαν από 4,2 δις σε 14 δις κάθε χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ