Διψήφια αύξηση εσόδων και άλμα κερδοφορίας για τον Όμιλο Entersoft το πρώτο εξάμηνο 2013

Κατά 13% αυξήθηκαν τα έσοδα του Ομίλου της Entersoft το πρώτο εξάμηνο του 2013, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επενδύσεων σε νέα προϊόντα καθώς και στις δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα έσοδα της μητρικής εταιρείας από ERP, CRM, E-Commerce και mobile applications, τομείς στους οποίους επένδυσε σημαντικά την τελευταία διετία προσθέτοντας σημαντικούς νέους πελάτες. Στην αύξηση των εσόδων συνέβαλλαν αποφασιστικά και οι θυγατρικές σε Βουλγαρία και Ρουμανία που στο πρώτο εξάμηνο υπερδιπλασίασαν τα έσοδά τους. Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τις αρκετές νέες συμβάσεις που υπογράφουν όλες οι εταιρείες του Ομίλου τους τελευταίους μήνες, δημιουργούν βάσιμη προσδοκία ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων θα ενταθεί ακόμα περισσότερο στο δεύτερο εξάμηνο. Αναμένεται επίσης, σημαντική ανάπτυξη εσόδων του δευτέρου εξαμήνου από την πρόσφατα εξαγορασθείσα Cardisoft.

Τα αποτελέσματα του Ομίλου Entersoft έχουν ως ακολούθως: τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 3,87 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 13% σε σχέση με τα 3,45 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 0,61 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν στα 0,16 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας Entersoft έχουν ως ακολούθως: τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 3,06 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 4% σε σχέση με τα 2,94 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 0,65 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν στα 0,20 εκατ. ευρώ.

Η σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας και η συνετή πιστωτική πολιτική είχε ως αποτέλεσμα, ο Όμιλος, να έχει για ακόμα μία χρονική περίοδο υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος ρευστά διαθέσιμα, γεγονός που του δίνει ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των βασικών ανταγωνιστών του.

H συστηματική και οργανωμένη πιστωτική πολιτική του Ομίλου έχει εξασφαλίσει σταθερό υψηλό δείκτη ρευστότητας, με ρευστά διαθέσιμα μεγαλύτερα του 1,73 εκατ. ευρώ, έναντι των αντίστοιχων περσινών 1,58 εκατ. ευρώ, παρά την εκταμίευση για την πρόσφατη εξαγορά της θυγατρικής Cardisoft. Ο δείκτης άμεσης ρευστότητας του Ομίλου βελτιώθηκε στο 4,93 από 3,70 το 2012, ενώ ο δείκτης άμεσης ρευστότητας της Εταιρείας βελτιώθηκε στο 8,78 από 7,05 το 2012, όντας ένας από τους καλύτερους στον κλάδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ