Υπόγειο πάρκινγκ 9,5 εκατ. ευρώ κατασκευάζει στην Κηφισιά η ΓΕΚ Τέρνα

Παρουσία του υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η τελετή θεμελίωσης του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην Πλατεία Πλατάνου στο Δήμο Κηφισιάς. Τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και εκμετάλλευση για περίοδο 23 ετών έχει αναλάβει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο χώρος στάθμευσης κατασκευάζεται σε  ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου και με την ολοκλήρωση του, τον Οκτώβριο του 2014 (συμβατική υποχρέωση), θα διαθέτει 617 θέσεις. Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη του χώρου στάθμευσης σε 5 1/2 υπόγεια επίπεδα, καθώς και την υπέργεια διαμόρφωση του σε πλατεία και χώρους πρασίνου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  9,5 εκατ. ευρώ.

Το “Parking Platanos” θα λειτουργεί με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης (χωρίς την παρέμβαση του προσωπικού του Σταθμού) , ενώ έχουν προβλεφθεί και ειδικές θέσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών με μειωμένη κινητικότητα. Επιπλέον, θα διαθέτει θέσεις ειδικών διαστάσεων για μεγάλα αυτοκίνητα αλλά και για δίκυκλα, ενώ στις εγκαταστάσεις θα λειτουργεί και πλυντήριο αυτοκινήτων.

Θα διαθέτει, επίσης, χώρο αναμονής για τους συνεπιβάτες, ενώ η πρόσβαση θα μπορεί να γίνεται είτε από τα κλιμακοστάσια είτε από ανελκυστήρες που θα βρίσκονται στην πλατεία που θα διαμορφωθεί στον υπέργειο χώρο. Επιπλέον, έχουν  προβλεφθεί  διπλές ράμπες εισόδου – εξόδου,  ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα και να μην δημιουργείται συμφόρηση.

Ο νέος υπόγειος χώρος στάθμευσης, σε συνδυασμό με την συνολική υπέργεια διαμόρφωση, αναμένεται να συντελέσουν στην ανακούφιση του έντονου προβλήματος στάθμευσης που υφίσταται στο κέντρο της Κηφισιάς  καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει κυρίαρχη θέση στο χώρο της μελέτης, κατασκευής και εκμετάλλευσης χώρων στάθμευσης, καθώς στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται συμμετοχές σε ακόμα 10 χώρους στάθμευσης συνολικής δυναμικότητας περίπου 4.600 θέσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συμπεριλαμβανομένου και του νέου χώρου στάθμευσης στην Κηφισιά, η συνολική δυναμικότητα των 11 χώρων στάθμευσης στους οποίους συμμετέχει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα φτάσει τις 5.200 θέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ