Η Gazprom Export επιβεβαιώνει την αναθεώρηση τιμών με την RWE Supply & Trading CZ

Η Gazprom Export επιβεβαιώνει ότι έλαβε στις 27 Ιουνίου 2013, την απόφαση της διεθνούς διαιτησίας σχετικά με την διαμάχη με την RWE Supply & Trading CZ  (πρώην RWE Transgas) για την αναθεώρηση των τιμών της μακροπρόθεσμης σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου στην αγορά της Τσεχίας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση διαιτητικής απόφασης που αναθεωρεί όρους τιμολόγησης μακροπρόθεσμης σύμβασης προμήθειας, στην ιστορία της Gazprom Export.

Σε ανακοίνωση της η Gazprom Export τονίζει ότι ανέκαθεν επετύγχανε την εξεύρεση κοινώς αποδεκτών τιμολογιακών λύσεων με όλους τους άλλους συνεργάτες της, μέσω εμπορικών διαπραγματεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, σε όλη τη διαιτητική διαδικασία, η Gazprom Export έκανε διαρκώς προσφορές στην RWE Supply & Trading CZ  προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία βάσει διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της Gazprom Export, η RWE Supply & Trading CZ δεν επέδειξε οποιαδήποτε ετοιμότητα για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, αναφέρει επίσης η Gazprom.

Σημειώνεται ότι η RWE Supply & Trading CZ προέταξε πολλά διαφορετικά αιτήματα για χαμηλότερες τιμές και ριζική αναθεώρηση της φόρμουλας υπολογισμού της τιμής, καθώς και άλλες αξιώσεις, όμως τα περισσότερα από αυτά τα αιτήματα απορρίφθηκαν από την διαιτησία. Συνεπώς, η φόρμουλα τιμολόγησης προσαρμόστηκε εν μέρει αλλά σε καμία περίπτωση στο βαθμό που αξίωνε η RWE Supply & Trading CZ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ