Κάτω από τα 400 δολάρια “κατρακυλάει” η μετοχή της Apple

Η τιμή της μετοχής της Apple έπεσε αυτήν την εβδομάδα και πάλι κάτω από 400 δολάρια ενδοσυνεδριακά, καθώς οι αναλυτές μείωσαν τις προβλέψεις τους για την εταιρεία.
 
Όπως αναφέρει το Venture Beat, ο Πήτερ Μίσεκ, διευθύνων σύμβουλος της  Jefferies & Co, εκτίμησε ότι η τιμή-στόχος της Apple θα μειωθεί από 420 σε 405 δολάρια, ενώ προέβλεψε και μειωμένες πωλήσεις του iPhone. Επίσης προέβλεψε μείωση 3% στην τιμή της μετοχής που θα διαμορφώνεται στα 399 δολάρια και έριξε την αποτίμηση της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας στα 375 δισ. δολάρια.

Ακόμα μια αρνητική ένδειξη για την πορεία της εταιρείας είναι η πρόσφατη ρευστοποίηση μετοχών της εταιρείας άξιας 86 εκατ. δολαρίων από στελέχη της Apple όπως ο διευθύνων Σύμβουλος Τίμ Κούκ, ο Φίλ Σίλερ και ο Πήτερ Οπενχάιμερ. Όλα τα στελέχη έχουν μετοχές της εταιρείας και η κίνηση να τις ρευστοποιήσουν επηρέασε αρνητικά την απόδοση της Apple στο χρηματιστήριο, σημειώνει το δημοσίευμα. Με αυτό τον τρόπο τα στελέχη της ίδιας της εταιρείας βάζουν σε κίνδυνο τα μελλοντικά της κέρδη και κατ’ επέκταση την πορεία της αν δεν ξεφύγει από την δίνη του χρηματιστηρίου.

Η μετοχή της Apple τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε την υψηλότερη τιμή στα 700 δολάρια αλλά μετά το Νοέμβρη η τιμή της άρχισε να έχει συνεχόμενη πτώση. Οι αναλυτές δηλώνουν ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί με την τιμή της μετοχής κάτω από τα 400 δολάρια, μέχρι η εταιρεία να λανσάρει νέα προϊόντα και να πάρει πίσω την ηγετική της θέση στην αγορά.

Όπως αναφέρει το Venture Beat, ούτε η άνοδος των πωλήσεων στο νέο λειτουργικό σύστημα iOS 7,ουτε το επερχόμενο Mac Pro minitower είναι αρκετά για να μεταπείσουν τους αναλυτές, που πιστεύουν ότι η Apple έχει χάσει τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά των κινητών και των υπολογιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ