J&P ΑΒΑΞ: Συμφωνία με ΔΕΣΦΑ για δεξαμενή αερίου στη Ρεβυθούσα

Η J&P-ΑΒΑΞ γνωστοποιεί ότι στις 18 Ιουνίου υπέγραψε με το ΔΕΣΦΑ σύμβαση αξίας 98 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου πάνω στη νήσο Ρεβυθούσα.

Η προς κατασκευή δεξαμενή είναι χωρητικότητας 95.000 κυβικών μέτρων, θα προστεθεί στις υπάρχουσες δύο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 130.000 κυβικών μέτρων και θα διασυνδεθεί με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις εκφόρτωσης LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου), καθώς και με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις αεριοποίησης.

Το έργο αυτό είναι κομβικής σημασίας για τα ενεργειακά δεδομένα της Ελλάδος. Όχι μόνο θα ενισχύσει σημαντικά την αποθηκευτική ικανότητα και την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας, αλλά θα επιτρέψει και μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή προμηθευτών ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες τιμές αγοράς του φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος J&P-ΑΒΑΞ με τις θυγατρικές του εταιρείες έχει συμμετάσχει επιτυχώς στη μελέτη, προμήθεια υλικών, κατασκευή και θέση σε λειτουργία όλου του υφιστάμενου τεχνικού εξοπλισμού και των αποθηκευτικών και λιμενικών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ